Szilvalekváros hájas tészta
sponsored links
Nagyszüleimnél szilveszteri aprósüteményként szilvalekváros hájas tésztát sütöttek. Szilveszterig általában már levágták a disznót, így volt friss háj bõven. A hájas tésztát jellemzõen szilvalekvárral töltötték és porcukorba forgatták.
Hájas tésztát természetesen máskor is süthetünk. Az alábbiak szerint készül:Hozzávalók:
25-30 dkg háj
40 dkg liszt
1 tojás
0,5 dl fehérbor
só
szilvalekvár
porcukor
25-30 dkg háj
40 dkg liszt
1 tojás
0,5 dl fehérbor
só
szilvalekvár
porcukor
A hájat megtisztítjuk hártyáitól, majd lekaparjuk vagy ledaráljuk, hûtõbe tesszük. A lisztbõl, a tojásból, a sóból és a fehérborból rétestészta keménységû tésztát gyúrunk. Lisztezett felületen vékonyan kinyújtjuk és késsel rásimítjuk a hájat. A megkent tésztát feltekerjük, nyújtófával kissé szétnyomkodjuk, az így kapott hosszúkás tészta két szélét középre, majd ...