Szilvalekváros gombóc

2012-03-01

sponsored links


 Hozzávalók: 4-5 db krumpli, só, mokkáskanálnyi  zsír, liszt, kevés olaj, prézli, szilvalekvár.
Elkészítése:  A krumplit megpucolom, felkockázom és enyhén sós vízben puhára fõzöm majd leszûröm.  Az olajban megpirítom a prézlit. A krumplit mikor már kihûlt krumplinyomón átnyomom hozzá teszem a zsír, kevés sót és annyi lisztet hogy jól nyújtható tésztát kapjak. Kinyújtás után  késsel felkockázom és minden darabba egy teáskanálnyi szilvalkevárt pakolok majd összefogom a tészta csücskeit és gombocókat próbálok belõllük alakítani. Forrásban lévõ vízbe pakolom a ...

Folytats a blogon ... takarekoskonyha.blogspot.com/2012/03/...

sponsored links

Keres?s