Szilvalekváros, diós metélt

2018-02-11

sponsored links

...alias, a mocskos tészta
És akkor jöjjön egy igazán megosztó étel
-nálunk legalábbis az, már ami a Kiskamaszt
illeti. Azt mondta, hogy csúnya, büdös és
bûn rossz...szerintem pedig nagyon finom!
Csúnyának, mondjuk tényleg csúnya szegény
...csúnya, de finom! :)))
Pedig kiváló a tészta és a lekvár, igen finom a dió
és még a befõtt is házi, az enyém! :)))
Hát igen, nálunk jobban mennek a sós fajta feltéttel
készülõ tészták-látjátok, ilyenek is vannak?! :)))
Hozzávalók:
-0,5 kg B. Bavette tésztához (eredetileg széles metélt, de kiváló bármilyen ilyesfajta tészta hozzá :)
-5 dkg vaj (a kifõtt tésztát ebben forgatom át)
-12 ek szilvalekvár (rendes, igazi, jó féle :)
-12 ek durvábbra darált dió
-szilva befõtt
-porcukor
Jöjjön a nagyon bonyolult recept:
a tésztát kifõzöm; egy nagyobb serpenyõben a
vajat felolvasztom, ebben átforgatom a leszûrt,
de át nem mosott forró tésztát, erre kerül a darált
dió, majd a lekvár, amikkel alaposan átforgatom.
A diót csak ennyire aprítom össze, szerintem szebb is így.
Tálalásnál kerülhet rá még dió, mellé szilvabefõtt,
valamint porcukor...úgy lesz nagyon jó az összhang. :)
¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢¢
És akkor csak azért, mert ez a recept elkészítéssel,
kitálalással, evéssel együtt sem vesz igénybe sok
idõt, elmesélem, hogy hogyan fõzöm ki én a tésztát
-régen tanultam, még a múlt században, Tupperéktõl :),
de ma is alkalmazható, fõleg, hogy az egekben vannak
az energia árak! :)))
A vizet forrni teszem, több-kevesebb sóval
(és mindig nagy fazékban...a tésztának kell a hely!)
-ez mindegyikhez szükséges, de függ attól a mennyiség,
hogy éppen milyen fajta tészta fõ! Amikor már
forr a víz, belekerül a tészta, párszor átkeverem,
hogy ne tapadjon össze, 2-3 percig forralom,
majd elzárom alatta a gázt villanyt, fedõt teszek
rá és így hagyom (közben kétszer átkeverem),
amíg meg nem puhul a tészta.
Ez leginkább energiatakarékos megoldás,
de az sem utolsó, hogy nem kell közben mellette
állni és így is ugyanúgy el fog készülni a tészta!


Folytats a blogon ... https://csontnelkul.blogspot.com/2018...

sponsored links

Keres?s