Szilvalekváros-csokis macaron

2012-04-11

sponsored links


Talán a blogokon már lecsengett a macaron mánia, nálam most került terítékre, eddig érlelõdött a döntés, hogy érdemes-e belevágni hiszen olyan macerás. Ezt a nézetemet még most az elkészítés után is fenntartom!
Kb. 5 db lett olyan, ami kinézetre vállalható, az aprónép viszont csak 1-et hagyott a fotózáshoz, így legalább tudom, hogy ehetõ is lett. :)

A macaront a Dining Guide-on megjelent Zazzi cukrászda receptje alapján készítettem

A linkre kattintva képekkel illusztrálva is megtalálhatjátok a folyamatot, szerintem jól lehet a leírás és a képek alapján dolgozni a recepttel.

Elõször úgy idõzítettem, hogy ünnepekre megpihenjen  a 2x110 g tojásfehérje ez 2 napot vett igénybe.

30 dkg cukorból és 7,5 dkg vízbõl szirupot fõztem, ami akkor jó, ha szépen bugyog, nekem nincsen itthon hõmérõm így fogalmam nem volt mikor éri el a 118 C-os kívánt hõmérsékletet, így ránézésre dolgoztam, tehát vártam még olyan szép habos lett.

Robotgépbe tettem az elsõ adag tojásfehérjét és elkezdtem felverni és közben óvatosan ...

Folytats a blogon ... krisztinakonyhaja.blogspot.com/2012/0...

sponsored links

Keres?s