Szilvalekváros bukta
sponsored links
Hozzávalók: 50 dkg. liszt, 2 dkg. élesztõ, pici só, 3 dl langyos tej, 6 dkg. olvasztott margarin, 5 dkg. porcukor, 2 db tojássárga. Tepsi és a sütemény kenéséhez: zsír. Lekvár.
Elkészítése: Kevés langyos tejbe beleszórtam az élesztõt pici cukorral és liszttel elkeverve hagytam kelni. A tojás sárgáját a porcukorral és a tejjel elkevertem. A lisztet tálba tettem aminek a közepébe öntöttem a hozzávalókat a megkelt kovásszal együtt. Fakanállal kidolgoztam majd az olvasztott margarint hozzátéve bedagasztottam a tésztát ekkor már kézzel. Letakarva langyos helyen hagytam duplájára nõni, majd enyhén lisztezett nyújtótáblára borítottam óvatosan átgyúrtam és 1/2 cm. vastagra kinyújtottam. Felszeleteltem és a közepébe tettem a szilvalekvárt majd összecsavartam. Zsírral ...