Szilvakrémleves
sponsored links
A gyümölcsleves nálunk mindig szívesen látott étel az asztalon.
Most kétféle szilvából készült,hogy fogyjon a kamrapolcról, és a fagyasztóból is.
A nyáron kertünkben termett sárgaszilvát befõttnek készítettem, a kékszilvát fagyasztottam .
- 1 ü szilvabefõtt és 15 dkg fagyasztott
- 1 dl tejszín
- tej
- fahéj
- szegfûszeg
- puncspudingpor
- méz
A kékszilvából félre tettem egy pár szemet .
A többi gyümölcsöt annyi vízben tettem fel fõni, amennyi ellepte.
Puhára fõztem,fûszereztem fahéjjal,( nem sokkal mert a befõttben is volt) majd pürésítettem.
Behabartam tejszínnel, és puncs pudigporral, majd tejjel még hígítottam kissé.
A fõzés végén hozzáadtam a félretett szilvát ,majd miután kissé kihült mézzel édesítettem.
(a mézet nem szabad melegen tenni bele mert a hõ megváltoztatja a méz enzimjeit)
Tejszín cseppekkel díszítettem.