Szilvakrémleves túrógombóccal
sponsored links
A bõség zavara
Körték,barackok,nyári almák,szilvák,fehér-és vörös szõlõk...Sok-sok mosolygós,telt színû,zamatos gyümölcs kínálja magát így nyár végén a piacon.Én pedig nem tudok ellenállni nekik.
A túlvásárlasaim aztán pitékben,süteményekben,gyümölcslevesekben végzik.
Szilvakrémleves túrógombóccal
Ha krémlevest készítek szeretem ha van benne valami a levén kívül.Zöldségleveseknél ez nem gond,beledobunk néhány szárított kenyérkockát vagy sajtot.Gyümölcsökbõl készülteknél pedig fagylalt,tejszínhab vagy túrógombóc jöhet szóba.
Hozzávalók(4 adag):
1 kg szilva
kb.1 dl tejszín
fahéj,szegfûszeg
cukor v.más édesítõ
20 dkg túró
1 tojás
3 dkg gríz
csipet só,kevés cukor
fél citrom reszelt héja
A gombóchoz a túrót villával kissé áttöröm,majd a többi hozzávalóval elkeverem.Legalább egy órát állni hagyom,majd gombócokká formázva forró vízben kifõzöm õket.
A szilvákat kimagozom,és felteszem fõni annyi vízben ami ellepi.Õrölt fahéjjal,szegfûszeggel,és cukorral ízesítem.Ha felforrt leveszem a tûzrõl és botmixerrel pépesítem.A tejszínt elkeverem néhány kanálnyi lével és hozzáöntöm a leveshez.Összeforralom,ha szükséges utánaízesítek.
Elõzõ nap,vagy legkésõbb reggel készítem,hogy délre jól lehûljön.
Körték,barackok,nyári almák,szilvák,fehér-és vörös szõlõk...Sok-sok mosolygós,telt színû,zamatos gyümölcs kínálja magát így nyár végén a piacon.Én pedig nem tudok ellenállni nekik.
A túlvásárlasaim aztán pitékben,süteményekben,gyümölcslevesekben végzik.
Szilvakrémleves túrógombóccal
Ha krémlevest készítek szeretem ha van benne valami a levén kívül.Zöldségleveseknél ez nem gond,beledobunk néhány szárított kenyérkockát vagy sajtot.Gyümölcsökbõl készülteknél pedig fagylalt,tejszínhab vagy túrógombóc jöhet szóba.
Hozzávalók(4 adag):
1 kg szilva
kb.1 dl tejszín
fahéj,szegfûszeg
cukor v.más édesítõ
20 dkg túró
1 tojás
3 dkg gríz
csipet só,kevés cukor
fél citrom reszelt héja
A gombóchoz a túrót villával kissé áttöröm,majd a többi hozzávalóval elkeverem.Legalább egy órát állni hagyom,majd gombócokká formázva forró vízben kifõzöm õket.
A szilvákat kimagozom,és felteszem fõni annyi vízben ami ellepi.Õrölt fahéjjal,szegfûszeggel,és cukorral ízesítem.Ha felforrt leveszem a tûzrõl és botmixerrel pépesítem.A tejszínt elkeverem néhány kanálnyi lével és hozzáöntöm a leveshez.Összeforralom,ha szükséges utánaízesítek.
Elõzõ nap,vagy legkésõbb reggel készítem,hogy délre jól lehûljön.