Szilva leves - mákos guba (napi menû)

2017-03-06

sponsored links

2016 õszén -szilva szezon idején - készült a sok-sok befõtt és ivólé mellett ez a finom szilva leves, amit üvegbe zártam és egész télen, sõt most már tavasszal is  nagyon jól esik egy-egy hús nélküli napon. 




 A szilvákat megmostam, kimagvaltam és magtejkészítõ géppel pépesítettem. Fûszerezése: (ízlés szerint), nálam:  szegfûszeg és kevés édesítõszer. Az elkészített szilvapürét egy nagy fazékban felfõztem, üvegekbe raktam és száraz dunsztban 3 napig pihentek. Tartósítószer mentes! 
Amikor levesnek használom, akkor hidegen tálalom és a tetejére tejszínhabot teszek! 


A mákos gubához 4 db kiflit felkarikáztam. 15 dkg mákot megdaráltam és porcukorral (enyémet eritrittel) összekevertem. 
8 db tojást kettéválasztottam. A sárgáját 8 dl tejjel, 2 csomag vanilia cukorral összekevertem és felforrósítottam, majd a felkarikázott kiflikre öntöttem. 
Hagytam, hogy jól megszívja a kifli magát. Ezután összekevertem a mákkal. Egy jénaiba belekanalaztam az egészet.
A 8 tojás fehérjét habnak felvertem és a mákos kiflik tetejére kanalaztam. Elõmelegített sütõben 140 fokon addig sütöttem, amíg a tojáshab a tetején ilyen szép barna lett. 



Folytats a blogon ... vikkokucko.blogspot.com/2017/03/szilv...

sponsored links

Keres?s