Szilva leves - mákos guba (napi menû)
sponsored links
2016 õszén -szilva szezon idején - készült a sok-sok befõtt és ivólé mellett ez a finom szilva leves, amit üvegbe zártam és egész télen, sõt most már tavasszal is nagyon jól esik egy-egy hús nélküli napon.
Amikor levesnek használom, akkor hidegen tálalom és a tetejére tejszínhabot teszek!
A mákos gubához 4 db kiflit felkarikáztam. 15 dkg mákot megdaráltam és porcukorral (enyémet eritrittel) összekevertem.
8 db tojást kettéválasztottam. A sárgáját 8 dl tejjel, 2 csomag vanilia cukorral összekevertem és felforrósítottam, majd a felkarikázott kiflikre öntöttem.
Hagytam, hogy jól megszívja a kifli magát. Ezután összekevertem a mákkal. Egy jénaiba belekanalaztam az egészet.
A 8 tojás fehérjét habnak felvertem és a mákos kiflik tetejére kanalaztam. Elõmelegített sütõben 140 fokon addig sütöttem, amíg a tojáshab a tetején ilyen szép barna lett.