Szilva csatni (chutney)

2017-09-06

sponsored links




Indiai eredetĂ», gyĂŒmölcsökbĂ”l Ă©s/vagy zöldsĂ©gekbĂ”l kĂ©szĂŒlĂ” Ă©des, de egyben csĂ­pĂ”s Ă©telfĂ©lesĂ©g, amely hasonlĂ­t egy erĂ”sen fĂ»szerezett szĂłszhoz.
ElsĂ”sorban hĂșsok remek kĂ­sĂ©rĂ”je, de bevallom Ă©n csak Ășgy magĂĄban is nagyon szeretem kanalazgatni.


Hozzåvalók 4 személyre

1 evÔkanål olívaolaj
1 kisebb lila hagyma
2 evÔkanål barna cukor
50 dkg érett szilva (magozva mérve)
1 evÔkanål mazsola
késhegynyi só
2-3 cm-es friss gyömbér
Ôrölt fahéj
Ôrölt szegfûszeg
Ôrölt ånizs
Ôrölt fekete bors
csilipaprika
2 evÔkanål balzsamecet

A hagymĂĄt megtisztĂ­tjuk, aprĂł kockĂĄra vĂĄgjuk Ă©s az olajon megfonnyasztjuk. HozzĂĄadjuk a szilvĂĄt, a mazsolĂĄt, a cukrot Ă©s a sĂłt. BelereszeljĂŒk a gyömbĂ©rt, Ă­zlĂ©s szerint Ă­zesĂ­tjĂŒk a fĂ»szerekkel Ă©s lassĂș tĂ»zön, idĂ”nkĂ©nt ĂĄtkeverve addig rotyogtatjuk, amĂ­g dzsemszerĂ» ĂĄllagot nem kapunk (15-20 perc).
Ekkor hozzåöntjĂŒk a balzsamecetet Ă©s pĂĄr percig mĂ©g fĂ”zzĂŒk.




Folytatás a blogon ... citromhab.blogspot.com/2017/09/szilva...

sponsored links

Keres?s