Szilva csatni (chutney)
sponsored links
Indiai eredetĂ», gyĂŒmölcsökbĂ”l Ă©s/vagy zöldsĂ©gekbĂ”l kĂ©szĂŒlĂ” Ă©des, de egyben csĂpĂ”s Ă©telfĂ©lesĂ©g, amely hasonlĂt egy erĂ”sen fĂ»szerezett szĂłszhoz.
ElsĂ”sorban hĂșsok remek kĂsĂ©rĂ”je, de bevallom Ă©n csak Ășgy magĂĄban is nagyon szeretem kanalazgatni.
Hozzåvalók 4 személyre
1 evĂ”kanĂĄl olĂvaolaj
1 kisebb lila hagyma
2 evÔkanål barna cukor
50 dkg érett szilva (magozva mérve)
1 evÔkanål mazsola
késhegynyi só
2-3 cm-es friss gyömbér
Ôrölt fahéj
Ôrölt szegfûszeg
Ôrölt ånizs
Ôrölt fekete bors
csilipaprika
2 evÔkanål balzsamecet
A hagymĂĄt megtisztĂtjuk, aprĂł kockĂĄra vĂĄgjuk Ă©s az olajon megfonnyasztjuk. HozzĂĄadjuk a szilvĂĄt, a mazsolĂĄt, a cukrot Ă©s a sĂłt. BelereszeljĂŒk a gyömbĂ©rt, ĂzlĂ©s szerint ĂzesĂtjĂŒk a fĂ»szerekkel Ă©s lassĂș tĂ»zön, idĂ”nkĂ©nt ĂĄtkeverve addig rotyogtatjuk, amĂg dzsemszerĂ» ĂĄllagot nem kapunk (15-20 perc).
Ekkor hozzåöntjĂŒk a balzsamecetet Ă©s pĂĄr percig mĂ©g fĂ”zzĂŒk.