Szilva chutney

2013-08-17

sponsored links

chutney.jpg

Egy ideje minden héten rendelek egy nagy adag zöldséget (és gyümölcsöt) a Zöldségkosártól, mivel még mindig antiszociális piackerülõ pofavágó* vagyok, nagyon jó, hogy fix idõpontban az elõszobámig jön a friss bio-zöldség. És szeretem azt a kihívást, ami elé idõnként az érkezõ alapanyagok állítanak (a kis kosár összetétele fix, a nagyba bele lehet nyúlni, én például fixen mindig odaírom, hogy zöldbabot és gombát nem kérek), de így is gondolkodni kell néha, hogy mi legyen. Nem baj, szeretek gondolkodni. Most például "szilva-helyzet" állt elõ. Én nem szeretem a szilvát, Levi meg nem szereti nyersen (a lepénykészítést, pedig untam), úgyhogy fel kellett dolgozni. Az nyilvánvaló volt, hogy fél kiló szilvát nem fogok hosszasan lekvárnak fõzögetni. Nem maradt más: chutney. Az biztosan el fog fogyni sajttal (kekszre nassolnivalónak az esti meccs mellé, vagy csak úgy reggelire szendvicsbe).
A chutney-fõzés nem bonyolult, nem is tart különösebben sokáig. Csak ha úgy jár valaki, mint én, hogy meglódul a keze az ecetnél, és mehet le a boltba újabb adag szilváért.
Úgyhogy a javított, extra-adag szilvával kiegészített receptet adom közzé.

*ma pl. kibírtam egy darab félhangos felnyögéssel a biopiacon, amikor elõttünk záporozott az emberekbõl az ostobaság, de nem esett jól. Utálom mások sötét áltudományos hülyeségeit hallgatni.

Hozzávalók:

  • 1,3 kg szilva
  • 20 dkg áfonya ...

Folytats a blogon ... lillafoz.blogspot.com/2013/08/szilva-...

sponsored links

Keres?s