Szilv?s gomb?c
sponsored links
1 kg h?j?ban f?tt krumpli - h?moz?s ut?n m?rve (?n el?z? este f?z?m meg ?s hagyom kih?lni, m?snap megh?mozom ?s apr? lyuk? reszel?n lereszelem)
kb. 30 dkg simaliszt (a krumpli fajt?j?t?l f?gg?en lehet,hogy m?g kell hozz? 1-2 kan?l, sokat ne tegy?nk, mert kem?ny lesz a t?szta)
s?
-ezeket ?sszegy?rni, pihentet?s n?lk?l kell vele dolgozni, mivel a krumplis t?szta l?gyul pihentet?s ut?n.
J?l lisztezett fel?leten kiny?jtjuk, n?gyzeteket v?gunk, amire r?rakjuk a f?lbev?gott, fah?jas cukorba hempergetett szilv?t, a n?gyzetek cs?csait ?sszecs?pjuk, majd gomb?cc? formaljuk.
Forr?sban lev? s?s v?zben kif?zz?k (miut?n felj?nnek a v?z tetej?re, m?g kb.2-3 percig f?zz?k. Kiszedj?k, olajjal meglocsoljuk, majd krist?lycukros m?kban megforgatjuk.