SZILVÁS KÓKUSZOS SÜTI
sponsored links
Ezt a piteszerûséget legalább egy éve csináltam utoljára, ami érthetetlen, hiszen annyira egyszerû és remekül variálható. Akkor almából és mandulával megszórva készült, és mindenki imádta. Bármilyen keményebb gyümölcs megfelel hozzá. Lehetõleg a fogyasztás elõtti napon készítsük, egyrészt, mert sokkal finomabb, másrészt, könnyebb szeletelni, ha áll egy éjszakát.
Hozzávalók kb. 10 szelethez
- 150 g puha vaj
- 150 g nádcukor
- 3 tojás
- 120 g kókuszreszelék
- 160 g liszt
- 2 csapott kiskanál sütõpor
- 100 ml tej
- 6 darab nagyszemû, ún. japán szilva kimagozva, felkockázva
- a forma kikenéséhez: vaj és zsemlemorzsa
Elkészítés
- A sütõt elõmelegítem 190 C-ra (alsó-felsõ sütés), egy 23-24 cm-es kerek tortaformát kivajazok és megszórok zsemlemorzsával.
- A puha vajat kézi robotgéppel kikeverem a cukorral. A tojásokat egyenként hozzáadom, majd beleöntöm a tejet.
- A lisztet összekeverem a sütõporral és a kókuszreszelékkel, majd a szilvával együtt egy spatulával a vajas masszához keverem. Egyenletesen belesimítom a formába és 30-35 percig sütöm (tûpróba). 15 perc után letakarom fóliával, hogy ne barnuljon meg túlságosan. A formában hagyom teljesen kihûlni, majd lefedem folpackkal és hûtõbe teszem egy napra.
- Sütés elõtt megszórhatjuk cukorral és/vagy szeletelt mandulával is, ha édesebb és ropogósabb sütire vágyunk.
Ötlet innen: egy ezer éve fénymásolt, "nevenincs" könyv.
(Szuper recepteket tartalmaz, jó lenne tudni, hogy mi a címe.)
Kaptam még egy ilyen helyes díjat, ezúttal Anditól, aki a remek, Gluténmentesen nevû blog tulajdonosa. Nagyon köszönöm még egyszer!!