Szilikon girlandok használati segédlet
sponsored links
Ehhez a poszthoz ismét az ACH Impex Zrt. remek eszközeit kaptam segítségül, hogy bemutathassam milyen módon könnyíthetik meg munkánkat az ilyen és ehhez hasonló szilikon formázók.
Amint látjátok itt is két anyagtípus jelenik meg, a halványrózsaszín lágyabb és a sötétkék merevebb anyagú szilikon.
Tapasztalatom szerint mindkettõ elég aprólékos kidolgozású, de míg a rózsaszínnél elegendõ szobahõmérsékleten hagyni száradni kicsit az anyagot, addig a kék formázónál jobban járunk, ha hûvös helyre tesszük a megtöltött formát, hogy könnyebb kifordíthassuk a mintát.
Nekem a legjobban a mûvészellátókban kapható fém végû spatula vált be a formák megtöltéséhez.
A kézzel meglágyított modellezõ masszát, vagy fondant elõször kézzel nyomom a mintázóba, majd a kisebb girlandoknál a spatulával simítom bele alaposabban.
A nagyobb kidolgozású mintázóknál egy merevebb alapanyag, például marcipán esetén elegendõ lehet egy kis nyújtófa is, hogy beledolgozzuk és jól kitöltsük a mintázatot.
Ha túlságosan ragad az anyagunk a páratartalom, vagy egyéb problémák miatt, a formákat enyhén beszórhatjuk étkezési keményítõvel, amit a legjobb, ha puha szõrû ecsettel viszünk fel, majd kissé kirázzzuk a formából. Ezáltal könnyebben kiforgatható lesz a minta és ha szerencsénk van, hûteni sem kell majd.
A kész mintákat javaslom, hogy mielõbb ragasszátok fel a kívánt felületre, mert a kis filigrán formák esetében gyorsabban szárad az anyag és ezáltal törik, így nehezebb lesz a szép folytonosságot megtartani.
Hajrá, csak ügyesen! :)
Az eszközöket most is az ACH Impex Zrt. bocsájtotta rendelkezésünkre. Köszönjük! :)