Szicíliai kenyér (Pane Siciliano)
sponsored links
Szicíliai kenyér (Pane Siciliano)
Hozzávalók:
kovász:
- 1/2 dl tej
- 1 mk cukor
- 1/4 kocka ( 1,2 gr) friss élesztõ
tészta:
- 35 dkg liszt
- 1 tojás
- 2 ek olívaolaj
- 3/4 csésze langyos víz
- kovász
- 1 kk só
töltelék:
- 5-6 szem olajban eltett aszalt paradicsom
- 2 ágacska friss bazsalikom
- 5 dkg puha vaj
- 5 dkg reszelt sajt
tetejére:
- 1 tojássárgája
- szárított oregánó
Elkészítése:
- Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztõt.
- A többi alapanyagot hozzáadva lágy kenyértésztát gyúrunk, kidagasztjuk.
- A tésztát tálba tesszük, tetejét megszórjuk liszttel, letakarva duplájára kelesztjük.
- Lisztezett felületen átgyúrjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk.
- Megkenjük a puha vajjal, rászórjuk az apróra vágott aszalt paradicsomot és bazsalikomot, rászórjuk a reszelt sajtot.
- Szorosan feltekerjük, mint a bejglit.
- Éles késsel - a két végét kihagyva - középen végig vágjuk a tekercset.
- S alakban meghajlítjuk a tésztát.
- Letakarva még 15 percet pihentetjük.
- Tojássárgájával lekenjük, a csiga végeit megszórjuk oregánóval.
- Elõmelegített 180°C-os sütõben kb 35-40 percig sütjük. (sütõfüggõ!)