SZICÍLIAI PEPERONATA
sponsored links
SZICÍLIAI PEPERONATA
Azaz lecsó, bár én inkább sült paprikának mondanám. Nyári ebédnek el sem tudnék képzelni finomabbat...
3 nagy piros húsú paprika (kaliforniai)
5-6 sárga húsú paprika ( itt magyar paprikát használtam, ezért a nagyobb mennyiség)
1 csípõs hegyes paprika
3 szem érett paradicsom
3 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1/2 dl olívaolaj
1 ek. vörösborecet
só,bors
A hagymát felszeletelem és acél vagy vasserpenyõben az olívaolajon kicsit megpirítom. ( Teflonban nem lesz ugyanolyan az íze.) Hozzáteszem a fokhagymát, egyet-kettõt keverek rajta majd beleteszem elõször a csíkokra vágott kaliforniai paprikát és 10 percig fedõ alatt alacsony lángon sütögetem. Most hozzáadom a többi paprikát és a meghámozott paradicsomot is, sózom, borsozom, lassú tûzön 15-20 perc alatt készre fõzöm. Nem árt neki ha kicsit odakap, persze vigyázzunk hogy ne égjen le. A végén egy kanál ecetet keverek bele.
Bazsalikom levelekkel díszítem, langyosan tálalom friss ropogós fehér kenyérrel.
Bevállalósak libazsírral is elkészíthetik.