Szezámtej (Házilag)

2012-12-28

sponsored links

szezámtej2.jpg

Azt mondják, a tej sok kalciumot tartalmaz. Ha van is a tejben kalcium, mégis a szervezet számára hasznosíthatatlan körülmények között. Rendszeres tejivók között a legelterjedtebb az allergia, gyakori fül-, és mandulafertõzések, asztma, bélproblémák és cukorbetegség. Arról nem beszélve, hogy napjaink állatait is különbözõ antibiotikumokkal kezelik az életben maradásért. Tényleg ilyen tejet akarunk fogyasztani? Én biztos vagyok benne, hogy ha valaki elkezd otthon növényi tejeket készíteni, fõleg, ha kicsit ízesíti is azokat, akkor könnyen egészséges szokást alakíthat ki. S mindezt miért írtam le? Mert a szezámtej talán az egyik leggazdagabb kalciumforrás az emberi szervezet számára. Mégis oly kevesen élnek vele. Bizony nem ártana kicsit elterjedtebbé tenni. Fontos szót ejteni arról is, hogy a szezám a kalcium mellett magnézium, kálium, foszfor, vas, A-, E-, B1-, B2-, niacin vitaminok forrása is a szervezet számára.

A recept:

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb marék szezámmag
  • víz
  • édesítõ szer (stívia, gyümölcscukor, méz, stb) ...

Folytats a blogon ... vegalife.blog.hu/2012/12/28/szezamtej...

sponsored links

Keres?s