Szezámos zöldségek
sponsored links
A szezámmag már közismert a magvas kenyerek, és péksüteményeknek köszönhetõen, ahol termesztik, alapanyagként használják a legkülönbözõbb zöldséges ételekben, süteményekben. Ajánlom, legyen mindennapos az ételeinkben, hiszen a frissen õrölt szezámmag erõsíti a májat és a vesét, tonizálja a szervezet nedveit. Enyhíti a reumás tüneteket. Még jobban fokozzuk hatását ha este beáztatjuk, vagy enyhén megpirítjuk. Gazdag B1, B2, A, E vitaminforrás a nyomelemek közül, magnéziumot, káliumot, foszfort tartalmaz, és sokkal több kalciumot mint a tehéntej. A zöldségekkel együtt a bennük lévõ klorofillnak köszönhetõen szervezetünk sokkal jobban tudja hasznosítani. Ezért, finom fõtt basmati rizzsel együtt ez egy teljes értékû étel. A mellé tálalt friss saláta olíva olajjal és citrommal biztosítja az emésztõ enzimeket és lúgosítja a szervezetet.
A tökfélék, cukkini, spárgatök, patison ma már igen változatos színekben és formákban áll rendelkezésünkre. Szeretem a változatosságot a kertben és konyhában egyaránt. Természetesen egyik nincs a másik nélkül. A termesztésük teljesen megegyezik minden tökfélének, viszont ha nem akarunk saját keresztezett fajtákat akkor ültessük a kert különbözõ részeibe õket, minél távolabb egymástól.
A felvételt készítette: Szeiler Gábor mtr.hu
Összeállította: Halász Gabriella mtr.hu
Zene: Late Night jazz
Ételek: Meiszner Kati
Hozzávalók:
1/2 kg különbözõ színû cukkini, és spárgatök ...