Szezámos szójaszószos csirkemell
sponsored links
- 600 gr csirkemell filé
- 1 kk fokhagyma granulátum
- 1 kk õrölt pirospaprika
- 1 kk vegeta
- 0,5 dl olaj
- 50 gr szezámmag (opcionális)
- 100 gr étkezési keményítõ
- 0,5 dl szója szósz
- köretnek rizs
- sütéshez olaj
Elõször készítsd el a pácot: keverd össze a fokhagymaport, a paprikát, a vegetát és az olajat. A csirkemellet vágd csíkokra, és forgasd bele a pácba. Hagyd pácolódni, közben tedd fel a rizst a szokásos módon fõni. Egy kb. fél óra elteltével szórd meg a csirkemell csíkokat szezámmaggal, majd forgasd bele az étkezési keményítõbe. Egy wokban (ha nincs, jó a serpenyõ is) forrósíts fel egy kis olajat, és amikor már jó forró, hirtelen süsd ki benne a csirkemell csíkokat. Szedd papírtörlõre, locsold meg a szójaszósszal, és tálald az elkészült rizskörettel.