Szezámos rúd, paradicsomos és bazsalikomos változatban

2011-10-04

sponsored links


Semmi extra, csak másként formázott pogácsa. Pékségekben szokott lenni néha valami ilyesmi, és meg lehet kívánni, jó ropogós a sok tekeréstõl, és finom íze van a kencéktõl.
Valószínûleg bármilyen tésztából el lehet készíteni, akár még bolti levelesbõl is, én most a nagy pogácsaverseny során nálam nyertes Piszke-féle tésztát választottam, annyi változtatással, hogy a tésztába kerülõ 25 dkg sajt fele sajtkrém volt (az élesztõt meg automatikusan veszem le a felére, tehát olyan 12 grammnyit használtam összesen, inkább tovább kelesztem).
A tésztát még este összegyúrtam, egyszer-kétszer hajtogattam, és ment a hûtõbe egy jó hosszú éjszakára. Másnap délelõtt kivettem, hagytam egy kicsit szobahõmérsékleten puhulni, még egyszer hajtogattam, és utána formáztam meg.
A kész rudakat sütõpapírral bélelt tepsire pakoltam (nem túl közel, mert még jócskán nõni fognak), és még tepsistõl ...

Folytats a blogon ... csincsilla.blogspot.com/2011/10/szeza...

sponsored links

Keres?s