Szezámos rúd, paradicsomos és bazsalikomos változatban
sponsored links
Semmi extra, csak másként formázott pogácsa. Pékségekben szokott lenni néha valami ilyesmi, és meg lehet kívánni, jó ropogós a sok tekeréstõl, és finom íze van a kencéktõl.
Valószínûleg bármilyen tésztából el lehet készíteni, akár még bolti levelesbõl is, én most a nagy pogácsaverseny során nálam nyertes Piszke-féle tésztát választottam, annyi változtatással, hogy a tésztába kerülõ 25 dkg sajt fele sajtkrém volt (az élesztõt meg automatikusan veszem le a felére, tehát olyan 12 grammnyit használtam összesen, inkább tovább kelesztem).
A tésztát még este összegyúrtam, egyszer-kétszer hajtogattam, és ment a hûtõbe egy jó hosszú éjszakára. Másnap délelõtt kivettem, hagytam egy kicsit szobahõmérsékleten puhulni, még egyszer hajtogattam, és utána formáztam meg.
A kész rudakat sütõpapírral bélelt tepsire pakoltam (nem túl közel, mert még jócskán nõni fognak), és még tepsistõl ...
Valószínûleg bármilyen tésztából el lehet készíteni, akár még bolti levelesbõl is, én most a nagy pogácsaverseny során nálam nyertes Piszke-féle tésztát választottam, annyi változtatással, hogy a tésztába kerülõ 25 dkg sajt fele sajtkrém volt (az élesztõt meg automatikusan veszem le a felére, tehát olyan 12 grammnyit használtam összesen, inkább tovább kelesztem).
A tésztát még este összegyúrtam, egyszer-kétszer hajtogattam, és ment a hûtõbe egy jó hosszú éjszakára. Másnap délelõtt kivettem, hagytam egy kicsit szobahõmérsékleten puhulni, még egyszer hajtogattam, és utána formáztam meg.
A kész rudakat sütõpapírral bélelt tepsire pakoltam (nem túl közel, mert még jócskán nõni fognak), és még tepsistõl ...