Szezámos kenyér diós, olívás, fokhagymás töltelékkel.
sponsored links
Hideg, borongós õszi napok, kedvem sincs kimenni a házból. Több idõm jut a konyhára, a fõzésre is.
Kenyeret mindig sütök.Gépben ha kevés az idõm, sütõben ha idõm és kedvem úgy tartja.Sajnos a kemencém még várat magára, a ház ura még nem adta be a derekát, hogy megépítse nekem.
Ritkán kerül az asztalunkra bolti kenyér. Egyrészt mert ezek az agyon adalékozott kenyerek nem túl jók, másrészt hiába szép nagyok, nem lehet jóllakni vele. Egy kenyér nem elég egy napra.
A tésztát általában a gépben dagasztom. A vízben a cukorral megfuttatom az élesztõt, hozzámérem a lisztet, tetejére a sót és a szezámmagot. Ha lejárt a dagasztás, kiveszem és már egy tálban kelesztem duplájára. Átgyúrom kicsit,majd szögletesre nyújtom és meglocsolom olíva olajjal, megszórom dióval és rányomom a fokhagymákat. Feltekerem és mehet a sütõpapírral bélelt szögletes formába. Letakarva újra kelesztem míg duplájára kel. Ekkor a tetejét megvágom késsel, tojásos tejföllel lekenem és megszórom szezámmal és dióval.
200 fokra állítom a sütõt, és már akkor beteszem a kenyeret mikor bekapcsolom. Kicsit még addig is kel, míg ...