Szezámos keksz
sponsored links
Múlt vasárnap sütöttünk ismét. Egy sósat és egy édeset. Ez a szezámos keksz szintén egy Stahl receptújságból van, mint ahogyan a kedvenc citromos keksz és az áfonyás-barackos keksz.
Elkészítése
A kissé megolvasztott vajat, tojást, vaníliás cukrot és cukrot habosra/simára keverjük. Egy másik tálban összekeverjük a szezámmagot, a lisztet, az étkezési keményítõt és sót. Ezt a vajas keverékkel alaposan összekeverjük.
Sütõpapírral bélelt tepsire teáskanálnyi mennyiségû tésztát helyezünk egymástól 6 cm-re, mert sütés közben szét fognak terülni.
175 fokos elõmelegített sütõben 7-8 percig sütjük.
Kb. 30 dkg mennyiségû lett a keksz.
Hozzávalók:
2 dkg puha vaj
1 nagy tojás
1 csomag vaníliás cukor (eredetileg 1 tk. vaníliakivonat)
3 ek. cukor (eredetileg 10 dkg világos nádcukor) ...