Szezámmagos szendvicskrém
sponsored links
Eredetileg hamis tepertõkrém a neve, de az ottani vitákat megelõzve szezámmagos szendvicskrémre kereszteltem. Egy nagyon egyszerû és finom krémet képzeljetek el, ami ásványi anyagokban és telítetlen zsírsavakban gazdag. A kókuszsír ugyan nem, de kis mennyiség szükséges bele. Ráadásul szoptatósok figyelem! :) Nincs benne hagymaféle, se káposzta, se gomba, se hüvelyes...
A recept egy az egyben Vegalife Gyöngyié, az utóbbi idõben sokszor készült a konyhánkban, és mindenkinek a kedvence lett, azért is reklámozom.
Hozzávalók:
140 g szezámmag
80 g lenmag
1-2 ek olivaolaj
1-2 ek nem hidrogénezett kókuszzsír
1 tk pirospaprika
1 tk õrölt köménymag
só
70 g szezámmagot finoman megpirítunk, nagyon kell vele vigyázni, mert hamar megég és akkor kesernyés lesz az íze. Mikor lehûlt, a többi maggal együtt finomra daráljuk kávédarálón. Majd hozzáadjuk a pirospaprikát, köménymagot és a sót is. A végén belekeverjük az olajat és a kókuszzsírt is.