Szezámmagos spárgasaláta
sponsored links
Húsvét után akad itthon néhány fõtt tojás, valamint volt a hûtõmben egy csomag spárga és retek is, így tulajdonképpen adott volt, hogy spárgasaláta fog belõle készülni.
Változnak az idõk.....ahhoz képest, hogy néhány éve nem szerettem a spárgát, mos már kifejezettem kedvelem, legalábbis a zöld változatot. Fõleg így szezámmaggal, tényleg nagyon finom egy gyors salátának.
Hozzávalók:
zöld spárga
retek
szezámmag
fõtt tojás
olíva olaj
Változnak az idõk.....ahhoz képest, hogy néhány éve nem szerettem a spárgát, mos már kifejezettem kedvelem, legalábbis a zöld változatot. Fõleg így szezámmaggal, tényleg nagyon finom egy gyors salátának.
Hozzávalók:
zöld spárga
retek
szezámmag
fõtt tojás
olíva olaj
- Készítsük elõ a spárgát. A spárga szárát fogjuk meg és törjük le róla a fás részt. Nem kell külön "nézegetni", ott fog eltörni magától, ahol vége van a fás, használhatatlan résznek. Szedjük le a spárgáról a nagyobb pikkelyeket és mossuk meg alaposan.
- Tegyük a spárgákat sós, forrásba lévõ vízbe és fõzzük kb 10 percig.
- Vegyük ki a spárgákat és tegyük át hideg vízbe és hagyjuk kihûlni.
- Szeleteljük fel a retket és a tojást.
- A spárgák szárát vonjuk be szezámmaggal. Én ez úgy oldottam meg, hogy egy pohárba öntöttem ki szezámmagot és egyszerûen belemártogattam a spárgasípokat.
- Szedjük ki tányérra a spárgát, tegyük rá a tojást és a retket és locsoljuk meg olíva olajjal.