Szezámmagos pita hummusszal

2014-03-17

sponsored links


Hozzávalók 5 lepényhez:

20 dkg liszt
1 kk cukor
1 kanál olaj
1 kk szárított élesztõ
1,4 dl langyos víz
1/2 kk só
3 kanál fehér és
3 kanál fekete szezámmag

A lisztet tálba szitáljuk,  beleszórjuk a többi hozzávalót, hozzáöntjük az olajat és a vizet, majd rugalmas cipót gyúrunk belõle. Letakarva egy óra alatt duplájára kelesztjük.
Ha a cipó megkelt, kissé kinyomkodjuk belõle a levegõt, 5 darabra vágjuk, mindegyik galacsinbõl golyót gömbölyítünk, majd letakarva tvábbi 30 percet pihentetjük.
Megszórjuk szezámmaggal és kevés liszttel a deszkát, ráteszünk egy tésztagolyót, megszórjuk maggal és vékonyra nyújtjuk.
Tovább letakarva még 15 percet pihentetjük, amíg befûtjük a sütõt a maximális hõfokra (nálam 250 C fok).
Tepsi fenekére egyenként leterítjük a pitalapokat és pár perc alatt piros-ropogósra sütjük. 
Hummuszt mártogatunk  a ropogós pitadarabkéákkal. 



 

Folytats a blogon ... kisildi.blogspot.com/2014/03/szezamma...

sponsored links

Keres?s