Szezámmagos csirkebuzogány
sponsored links
Szerintem a csirke legfinomabb húsa a csirkeszárny felsõ harmada. Na ebbõl készül ez a buzogány! Kicsit pepecselõs "kifordítani" a csontról a húst, de az íze kárpótol az elõkészítésbe fektetett munkáért. A buzogányban a csirkeszárny bõre kerül a hús közepére , így sütés közben még szaftosabb lesz a husi.
Hozzávalók:
15 db csirkeszárny
2, 5 dl tej
2 gerezd fokhagyma
3 tojás
10 dkg liszt
10 dkg zsemlemorzsa
Szezámmag
A csirkeszárnyak felsõ húsos harmadát levágjuk (a maradékból finom húsleves, vagy rizottót készíthetünk). Éles késsel fellazítjuk a csirkeszárny kisebbig ízülete mellett a húst a csonton, majd a szemben lévõ csontvére gombócszerûen kifordítjuk, azaz ...