Szezámmagos csirkebuzogány

2011-10-09

sponsored links

IMG_1887.JPG

Szerintem a  csirke legfinomabb húsa a csirkeszárny felsõ harmada. Na ebbõl készül ez a buzogány! Kicsit pepecselõs "kifordítani"  a  csontról a húst, de  az íze kárpótol az elõkészítésbe fektetett munkáért.  A buzogányban a csirkeszárny bõre kerül a hús közepére , így sütés közben még szaftosabb lesz a husi.

 Hozzávalók:
15 db csirkeszárny
2, 5 dl tej
2 gerezd fokhagyma
3 tojás
10 dkg liszt
10 dkg zsemlemorzsa
Szezámmag

 A csirkeszárnyak felsõ húsos harmadát levágjuk (a maradékból finom húsleves, vagy rizottót készíthetünk). Éles késsel fellazítjuk a csirkeszárny kisebbig ízülete mellett a húst a csonton, majd a szemben lévõ csontvére gombócszerûen kifordítjuk, azaz ...


Folytats a blogon ... mindenkaja.blog.hu/2011/10/09/szezamm...

sponsored links

Keres?s