SZEZÁMMAGOS MÉZES CSIRKE

2017-07-26

sponsored links



Hozzávalók:

1 db csirkemellfilé


A bundázáshoz:

9 evõkanál  liszt


1 evõkanál olaj


2 db tojás


1 csipet só


1-1,5 dl víz


? csomag sütõpor


A mázhoz:


 kb. 10 dkg ketchup


csiliszósz vagy  chilipehely  ízlés szerint


2 evõkanál  méz


3-4 evõkanál szezámmag




A csirkemellet kisebb kockára vágjuk, és megsózzuk. Egy tálba beletesszük a bundázáshoz valókat (liszt, só, tojás, olaj, sütõpor), és a vízzel felöntve sûrû masszát készítünk belõle.  ( A palacsinta tésztjánál sûrûbb legyen)

Ügyeljünk arra, hogy csomómentes legyen, ezért habverõvel keverjük




A mázhoz a ketchupot, a mézet, a csilit és a szezámmagot egy kisebb edényben összekeverjük és a tûzhelyen összemelegitjük állandó kevergetés közben.

A húst beleforgatjuk a bundázáshoz elkészített masszába, majd bõ, forró olajban kisütjük. (Amikor a húskockát beletesszük a bõ, forró olajba, figyeljünk, hogy a bunda teljesen befedje.

A megsült húsfalatokat lecsepegtetjük papirtörlõn és utána a mázba forgatjuk, majd tálra szedjük õket.

    Folytats a blogon ... lucullusi.blogspot.com/2017/07/szezam...

    sponsored links

    Keres?s