SZEZÁMMAGOS MÉZES CSIRKE
sponsored links
1 db csirkemellfilé
A bundázáshoz:
9 evõkanál liszt
1 evõkanál olaj
2 db tojás
1 csipet só
1-1,5 dl víz
? csomag sütõpor
A mázhoz:
kb. 10 dkg ketchup
csiliszósz vagy chilipehely ízlés szerint
2 evõkanál méz
3-4 evõkanál szezámmag
A csirkemellet kisebb kockára vágjuk, és megsózzuk. Egy tálba beletesszük a bundázáshoz valókat (liszt, só, tojás, olaj, sütõpor), és a vízzel felöntve sûrû masszát készítünk belõle. ( A palacsinta tésztjánál sûrûbb legyen)
Ügyeljünk arra, hogy csomómentes legyen, ezért habverõvel keverjük
A mázhoz a ketchupot, a mézet, a csilit és a szezámmagot egy kisebb edényben összekeverjük és a tûzhelyen összemelegitjük állandó kevergetés közben.
A húst beleforgatjuk a bundázáshoz elkészített masszába, majd bõ, forró olajban kisütjük. (Amikor a húskockát beletesszük a bõ, forró olajba, figyeljünk, hogy a bunda teljesen befedje.
A megsült húsfalatokat lecsepegtetjük papirtörlõn és utána a mázba forgatjuk, majd tálra szedjük õket.