SZEZÁMMAGOS CSIRKENYÁRSAK PÁROLT ZÖLSÉGEKKEL ÉS MANGÓ SALSÁVAL

2012-02-17

sponsored links


Ha hétvége, akkor van idõ egy kis könnyû, tél végi, otthon készített ebédre, ami nem csak finom, hanem egészséges is. Elkészítése végtelenül gyors, a húst egy éjszakára bepácoljuk, a salsát pedig szintén elõre el lehet készíteni. Így vasárnap délben, már csak a nyársra fûzés marad, amit a gyerekek is végezhetnek. Elõtte-utána természetesen nagy kézmosás, hiszen a nyers csirke illetve összes szárnyas hús a Campylobacter fertõzés legfõbb forrása. Ezért nem árt a végeredményt tálalás elõtt ellnenõrizni: vegyük le a nyársról a legvastagabbnak tûnõ csirkefalatot, és ha úgy látjuk átsült, akkor valószínûleg egy sem maradt benne nyers. A zöldségeket én azúttal párolóedényben 20-25 perc alatt készre pároltam, de meg kell, hogy mondjam azért a mangó salsa vitte a prímet! Ki ne hagyjátok mellõle, elkészítése kötelezõ!

Hozzávalók 2 személyre:

1 db csirkemell filé
1 cm-es friss gyömbérdarab
1/2 lime leve
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál méz
2-3 evõkanál szójaszósz ...

Folytats a blogon ... coffeinmentes.blogspot.com/2012/02/sz...

sponsored links

Keres?s