SZEZÁMMAGOS CSIRKENYÁRSAK PÁROLT ZÖLSÉGEKKEL ÉS MANGÓ SALSÁVAL
sponsored links
Ha hétvége, akkor van idõ egy kis könnyû, tél végi, otthon készített ebédre, ami nem csak finom, hanem egészséges is. Elkészítése végtelenül gyors, a húst egy éjszakára bepácoljuk, a salsát pedig szintén elõre el lehet készíteni. Így vasárnap délben, már csak a nyársra fûzés marad, amit a gyerekek is végezhetnek. Elõtte-utána természetesen nagy kézmosás, hiszen a nyers csirke illetve összes szárnyas hús a Campylobacter fertõzés legfõbb forrása. Ezért nem árt a végeredményt tálalás elõtt ellnenõrizni: vegyük le a nyársról a legvastagabbnak tûnõ csirkefalatot, és ha úgy látjuk átsült, akkor valószínûleg egy sem maradt benne nyers. A zöldségeket én azúttal párolóedényben 20-25 perc alatt készre pároltam, de meg kell, hogy mondjam azért a mangó salsa vitte a prímet! Ki ne hagyjátok mellõle, elkészítése kötelezõ!
Hozzávalók 2 személyre:
1 db csirkemell filé
1 cm-es friss gyömbérdarab
1/2 lime leve
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál méz
2-3 evõkanál szójaszósz ...