Szezonálisan, egészségesen

2014-06-14

sponsored links

A nyár a legalkalmasabb arra, hogy életmódot váltsunk. A piac roskadozik a friss zöldségtõl, gyümölcstõl, és a nagy hõségben kedvünk sincs nehéz, zsíros, szénhidrátdús ételeket fogyasztani (legalábbis nekem).

A következõ étel ugyan pofonegyszerû, mégis színességével, ízletességével dísze lehet egy hétvégi asztalnak is.



Sült hal sült zöldségekkel

DSC_0320s

Hozzávalók 4 fõre:

80 dkg bármilyen halfilé

Só, bors

1 citrom

2 ek olívaolaj

20 dkg gomba

3 kápia

2 zöldpaprika

3 ág szárzeller

1 közepes répa

1 csokor petrezselyem

2 nagy ág kakukkfû



A gombát apróra, a paprikákat karikákra, a zellert vékonyra, a répát vékony csíkokra szeljük. Teflonserpenyõbe 1 ek olívaolajra dobjuk, belecsipegetjük a kakukkfû-levélkéket, sózzuk, borsozzuk. Kevergetve addig sütjük a zöldségeket, míg félig megpuhulnak. A petrezselymet apróra vágjuk, hozzákeverjük. Félretesszük, melegen tartjuk.

A halfiléket megsózzuk, -borsozzuk, megcsorgatjuk a citromlével. A maradék olívaolajat a serpenyõbe öntjük, felforrósítjuk, majd megsütjük a halak mindkét oldalát.

A sült zöldséget egy tányérra halmozzuk, a sült hallal tálaljuk.


Hasonló bejegyzések:




DSC_5648ss
Egészségesen, színesen



Gyorsan ? egészségesen


DSC_3763s
Gyorsan, egészségesen


P1010064s
Lelkiismeret-furdalás nélkül




Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s