Szezont zárunk: a kardamom illata

2011-11-07

sponsored links


A hétvégi szünet után (ami alatt sült pizza, stoppoltunk, szereztünk három pecsétet a kéktúrás füzetbe, és beszélgettem a lábammal) ma befejezõdik a szezonzáró sorozat, következik a desszert (korábbi részek itt, itt és itt). A receptkeresés idején olyan sütit, krémet és így tovább kerestem, ami elõre elkészíthetõ, mert ismerem magam, és a tapasztalatok azt mutatják, legyen szó bármilyen elõre eltervezett ünnepi, családi, itthoni vagy éppen vendégekkel megbolondított vacsoráról, a végén hajlamos vagyok engedni és elengedni, azaz feladni a desszertet. Éppen ezért most már igyekszem rutinos lenni, és kifogni magamon, ami a gyakorlatban annyit jelent, elõször a desszert készül el. A marokkói narancsos torta, aminek a receptje természetesen nem az én fejembõl pattant ki, hanem egy szakácskönyvbõl származik, teljesen alkalmas volt az elõzetes elkészítésre, ráadásul jól illeszkedett a más gyakran emlegetett keleties vonalba.
A süti vagy torta, nevezzük bárhogy, egyik érdekessége számomra a búzadara, nem sütöttem még belõle sosem, de a tesztelés után úgy érzem, nem ez volt az utolsó alkalom. A legszerethetõbb rész pedig a kardamomos szirup és az egész konyhát betöltõ illat, amit Zsuzsival szorgalmasan inhaláltunk a reggeli sütés közben. A desszert tehát kéttagú süticsoportunk munkája, amelynek egyik szereplõje éppen a kardamomos kávé nagy rajongója, itt meg jön a recept.

Marokkói narancsos mandulatorta ...

Folytats a blogon ... imbisz.blogspot.com/2011/11/szezont-z...

sponsored links

Keres?s