Szezonja van: sütõtök
sponsored links
Itt a sütõtök szezon, együnk tököt. Tapasztalataim szerint a sütõtök is egy erõsen megosztó étel, lehet érte rajongani és lehet utálni. Viszont csak a legritkább esetben esszük másképpen, mint szeletekben megsütve, önmagában. Így sem rossz persze, sõt!, de ennél azért több lehetõség rejlik benne. Felejtsük el, hogy a sütõtök az egyszerûen bébiétel! Próbáljunk ki néhány új dolgot! Legyünk bátrak, annál is inkább, mert a nem hagyományos módon készült sütõtöknek az íze sem hagyományos. A kedvenc sütink esetében például felismerhetetlen benne, míg a sós változatok esetében hagymával, sajttal, fûszerekkel egészen más megvilágításba kerül az a bizonyos sütõtök íz.
Íme néhány példa tõlem:
Egy leves, ami édeskés és a hozza a megszokott ízt, rajongóknak ajánlom.
Egy másik leves, ami inkább sós, fûszeres:
Egy kenyérre kenhetõ krém, ami nem csak fûszeres, hanem csípõs is:
Pizza, vagy kenyérlángos is készíthetõ sütõtökös feltéttel (sült hagymával, fetával):
Aztán persze a kitûnõ rizottó:
És végül a nagy ...