Szezonja van: Sárgabarack-szilva clafoutis

2011-07-30

sponsored links


Van az úgy, hogy nyár közepén árválkodik néhány, már nem túl kívánatos gyümölcs a gyümölcsös tálban. Nem volt ez másképp most sem, bár annak, hogy a piacon ma vettem egy kevés szilvát, ennek a tényhez semmi köze. És miután hevernek a hûtõben is különbözõ ételmaradékok, ma nem fõztem, csak ezzel a clafoutis-val javítottam a férfiemberek általános hangulatán. A recept Gordon Ramsay-tõl származik. Maga az édesség pedig a franciáktól, akik tradícionáisan fekete cseresznyével készítik, de képesek elnézõen viselkedni egyéb gyümölcsök iránt is.

Az asztalt is én csináltam:)

Hozzávalók:

40 dkg gyümölcs nagyjából egyforma darabokra aprítva, jelen esetben sárgabarack, szilva és egy marék áfonya

2 egész tojás

2 tojás sárgája

2,5 dl tejszín

3 teáskanál liszt

10 dkg cukor ...


Folytats a blogon ... fakanal.freeblog.hu/archives/2011/07/...

sponsored links

Keres?s