Szezonja van: Sárgabarack-szilva clafoutis
sponsored links
Van az úgy, hogy nyár közepén árválkodik néhány, már nem túl kívánatos gyümölcs a gyümölcsös tálban. Nem volt ez másképp most sem, bár annak, hogy a piacon ma vettem egy kevés szilvát, ennek a tényhez semmi köze. És miután hevernek a hûtõben is különbözõ ételmaradékok, ma nem fõztem, csak ezzel a clafoutis-val javítottam a férfiemberek általános hangulatán. A recept Gordon Ramsay-tõl származik. Maga az édesség pedig a franciáktól, akik tradícionáisan fekete cseresznyével készítik, de képesek elnézõen viselkedni egyéb gyümölcsök iránt is.
Az asztalt is én csináltam:)
Hozzávalók:
40 dkg gyümölcs nagyjából egyforma darabokra aprítva, jelen esetben sárgabarack, szilva és egy marék áfonya
2 egész tojás
2 tojás sárgája
2,5 dl tejszín
3 teáskanál liszt
10 dkg cukor ...