Szez?mos-chilis-gy?mb?res z?ldbab
sponsored links
Glut?n- ?s tejmentes, valamint nagyszer? m?dja annak, hogy sok z?lds?get egy?nk, mik?zben igaz?n ?lvezz?k az ?zeket!
Hozz?val?k
0,5 kg z?ldbab /fagyasztott is nagyon j?/
1 ev?kan?l ol?vaolaj
2 gerezd fokhagyma, felapr?tva
1 ev?kan?l apr?tott gy?mb?r
1/4 cs?sze v?z
1 ev?kan?l m?z
2 ev?kan?l glut?nmentes sz?jasz?sz
1 te?skan?l pir?tott szez?mmag
1/2 te?skan?l chili pehely
Els? l?p?sk?nt mindent el?k?sz?t?nk, felapr?tunk.
?n most fagyasztott z?ldbabbal dolgoztam. Saj?t babot haszn?ltam, amit m?g a ny?ron tettem el blans?rozva. ?gy annyi dolgom volt, hogy forr?sban l?v? v?zben dobtam. P?rat rottyant,majd azonnal lesz?rtem, j?ghideg v?zbe tettem r?vid id?re. ?gy megakad?lyozhatjuk, hogy tov?bb puhuljon.
A fokhagym?t ?s a gy?mb?rt felapr?tjuk. A szez?mmagot sz?raz serpeny?ben el?re megpir?tjuk.
Egy ?nt?ttvas serpeny?be ?ntj?k az ol?va olajat, majd a fokhagym?t ?s a gy?mb?rt, amit kb. 1 percig pir?tunk, am?g illatos nem lesz. Ezut?n hozz?adjuk a z?ldbabot is , j?l ?sszeforgatjuk.Fel?ntj?k a v?zzel, majd f?lig lefedve p?roljuk , pir?tjuk p?r percig. Ezut?n vegy?k le a fed?t, majd magas h?fokon folytatva adjuk hozz? a m?zet, szez?molajat, chili pelyhet. Folyamatosan kevergetve addig f?zz?k, m?g a sz?sz m?zszer?en be nem vonja a babot, ?s a folyad?k szinte teljesen elp?rolog. Sz?rjuk meg a pir?tott szez?mmaggal ?s azonnal t?laljuk.
remek?l m?k?dhet s?rgar?p?val ?s brokkolival is. Legk?zelebb azt is kipr?b?lom.