Szerintem ? A legújabb gasztroközhely: ?szeretettel készült?
sponsored links
Az utóbbi idõben egyre többször hallom és látom különbözõ ételeknél, termékeknél, hogy ?szeretettel készült?. Egyre jobban idegesít. És egyébként egyre jobban elhasználódik ez a szókapcsolat, kb. úgy, mint a kézmûves, amit ma minden második, nem nagyüzemi termékre rámondanak.
Két fõ ?szeretettel készült? terület:
termékek
Ez szerintem a kézmûves új alternatívája, több gyári termék reklámjában hallom, hogy ezt szeretettel készítettük. Ez mit jelent? Az ipari gépsorok néha megsimizték a joghurt flakonját vagy mi? Vagy a gyári munkások egy részének a feladata a raklapra rakott késztermékek ölelgetése? Értelmezhetetlen számomra. Persze szokott lenni egy történet hozzá, hogy volt a dédnagypapa, akinek egy aprócska boltocskája volt, ahol a dédimamával együtt készítették a sütiket és ahová a szomszéd faluból is átjártak. Õk igazi szeretettel készítették a portékájukat, amit természetesen ugyanazzal a szeretettel gyártanak most is. A gyártósorok.
háziasszonyok ételei
A fõzés egy olyan terület, ahol a igazán sok embernek van lehetõsége (vagy éppen muszáj neki) kiélni a kreativitását, azt érezni, hogy valamiben jó, ha a család villámgyorsan elpusztítja a fõztjét. Ez szerintem egy tök jó dolog, mert bármennyire is ?kötelesség?, azért sikerélményt adhat. És ha ezt dokumentálja, lefotózza, majd megosztja másokkal, további ?sikerélményt? szerezhet az illetõ a pozitív visszajelzésekbõl.
Aki tagja egy-két facebookos fõzõs csoportnak, az találkozhat mindenféle minõségû ételfotókkal. Nem vár itt senki tökéletesre stylingolt ételkompozíciókat, de hát azért legyen legalább éles a kép és felismerhetõ az étel. Nos, ezt meglepõen sok feltöltött fotó nem hozza. Ilyenkor szokta a feltöltõ úgy kommentálni a képet, hogy ?nem olyan szép, de ez szeretettel készül?. Érdekes módon az élvezhetõ minõségû képekhez nem írja oda senki. Úgy tûnik, a ?szeretet? sokat ront egyes ételeken? (Igen, nekem is vannak olyan fotóim, amiken láthatóan több a ?szeretet? :D)
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl!