Szeretjük a padlizsánt

2011-10-07

sponsored links

Csak ismételgetem magam, de sokszor csodálkozom, hogy vannak, akik kategorikusan elutasítják, nem hajlandók megenni ezt a - szerintem - nagyszerû zöldségfélét. Van, aki legalább egyfajta padlizsánkrémet megeszik, talán még el is készíti, más pedig kizárólag panírozott, rántott formában eszi meg. Kár.

Tele van már a "receptes naplóm" padlizsános ételekkel, sokszor variálgatom ugyanazt is, kisebb eltérésekkel. És gyakran nem tudok új nevet adni neki, szégyellem is, most, keresgéléskor fedeztem föl, hogy van olyan elnevezés, ami minimum kétszer szerepel. Majd a hosszú téli estéken megpróbálok valami rendet teremteni.

A közelmúltban készült nálunk - nem is egyszer - padlizsánnal, hagymával, paradicsommal megpakolt csirkemell. Egyszer úgy, ahogy legtöbbször szoktam, egyszer meg úgy, hogy a tepsibe simítottam egy réteg fõtt rizst, és arra halmoztam a további hozzávalókat, így a szaftja jól átjárta, megízesítette a rizst. És nem utolsósorban ez nekem nagyon kényelmes volt, mert akkor csináltam, amikor ...


Folytats a blogon ... beck.blog.hu/2011/10/07/szeretjuk_a_p...

sponsored links

Keres?s