Szerencsemalac
sponsored links
A tavalyi (alig bõ 10 órája véget ért 2013) év végi malac-roham hozzánk is bekukkantott. Jókívánság és finomság nem érkezhet elég korán ill. soha nincs késõ - ezért bemutatom a mi kondánkat.
Kis család - kis konda - viszont mindegyik külön egyéniség.
Az alapötlet már talán nem is tavalyi, én inspirációt a Face Gasztroblogok csoportjában kaptam.
Kitekertem egy rúd elõre kinyújtott leveles tésztát. Vizespohár nagyságú köröket (szám szerint 12) szaggattam - ezek a fejek (malaconként 2 db szükséges hozzá).
6 db orrot szaggattam egy apró kupicás (üres) pohár segítségével - az orrlyukakat egy hurkapálcával készítettem.
Elkészültek a fülek - malacfejenként kettõ.
Összeállítás: egy tésztakorongot lekentem felvert egész tojással, ráhalmoztam apróra vágott sajt és sonka keverékét; a fejtetõre illesztettem a füleket, majd beborítottam egy újabb tésztakoronggal. A széleket jól összenyomkodtam.
Ráillesztettem az orrot - majd az egész fejet lekentem tojással.
Egész borsok lettek a fekete gombszemek; majd irány az elõmelegített sütõ.
Egészséges barnára sülve keveredtek elõ a malacfejek a sütõbõl.
Õkelmével kívánok nagyon boldog új esztendõt!