Szerelemleves
sponsored links
Közeleg a Valentin nap ,amit egyre többen ünnepelnek szerte a világon. Mai ajánlatom egy nagyon egyszerûen elkészíthetõ szerelemleves, mellyel meglephetitek párotokat is.
Hozzávalók:
1 közepes fej hagyma
5 db csirkemáj
3-4 rozmaring
10 dkg vaj
1 evõkanál liszt
0,5 dl fehérbor
2 dl tej
1 liternyi húsleves (kockából is készülhet)
1 dl tejszín
só, fehérbors, õrölt bors
Elkészítés:
1. A rozmaringleveleket aprítsuk fel. Egy lábosban hevítsünk fel két evõkanál vajat, és pároljuk benne üvegesre a már felaprított hagymát, majd keverjük hozzá a rozmaringot.
2. Szórjuk meg liszttel, és öntsük fel a fehérborral, majd alaposan keverjük el.
3. Állandó kevergetés mellett adagoljuk hozzá a húslevest, és a tejet, majd sózzuk és fûszerezzük fehérborssal. Kislángon, néha meg-megkevergetve kb. 20 percig fõzzük.
4. Botmixerrel pürésítsük a levest, hogy az apróbb hagymadarabokat is eltüntethessük, majd habarjuk be a tejszínnel.
5. A szárazra törölt csirkemájakat szurkáljuk meg egy kicsit, majd sózzuk meg. A megmaradt vajat egy serpenyõben megolvasztjuk, és közepes lángon megsütjük benne a májat.
6. Sütés után hintsük meg õrölt borssal, és kis kockákra vágva a levesbe rakjuk. Azonnal tálalható.
forrás: itt