Szerecsendiós, zöldfûszeres krumplipüré
sponsored links
Kedvenc köretem. Végtelenségbe variálható, pürésített zöldségekkel, fûszerekkel és tegnap meglepõen hallottam mustárral, amit ki fogok próbálni. Van, aki darabosabban pl. férj, van, aki krémesebben habosabban szereti pl. én :)
1-1,5 kg burgonya - 200g vaj vagy margarin - 1 púpos kiskanál petrezselyem - 1 fél kiskanál majoránna - só - 3 reszeletnyi szerecsendió - kevés tej (még tehetünk hozzá borst, vagy egyéb fûszereket) Azt hiszem, mindenki tud krumplipürét készíteni :), de ha nem? Hámozzuk meg a burgonyát, kockázzuk fel, majd sós vízben fõzzük készre. Ha megfõtt öntsük le róla a vizet, tegyük hozzá a vajat és kezdjük el összetörni. Ilyenkor fûszerezzük, ha még szükséges, akkor sózzuk. A legvégén, mivel ...
1-1,5 kg burgonya - 200g vaj vagy margarin - 1 púpos kiskanál petrezselyem - 1 fél kiskanál majoránna - só - 3 reszeletnyi szerecsendió - kevés tej (még tehetünk hozzá borst, vagy egyéb fûszereket) Azt hiszem, mindenki tud krumplipürét készíteni :), de ha nem? Hámozzuk meg a burgonyát, kockázzuk fel, majd sós vízben fõzzük készre. Ha megfõtt öntsük le róla a vizet, tegyük hozzá a vajat és kezdjük el összetörni. Ilyenkor fûszerezzük, ha még szükséges, akkor sózzuk. A legvégén, mivel ...