Szerecsendiós medvehagyma krémleves
sponsored links
Idén sem hagyhattam ki a medvehagyma krémlevest, hiszen annyira finom az enyhe fokhagyma és vöröshagyma ötvözetére emlékeztetõ jellegzetes íz. Ez alkalommal még egy kis szerecsendióval is megbolondítottam a levest. Úgy döntöttem idén tavasszal sokkal több ételbe teszem bele, úgyhogy medvehagymás receptek következnek!
Hozzávalók:
20 dkg medvehagyma levél
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
175 g tejföl
250 ml fõzõtejszín
1 db burgonya
só, bors, delikát
1 ek. liszt
15 dkg trappista sajt
õrölt szerecsendió
olaj
Elkészítés:
Tegyük egy fazékba az olajat, amiben az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük majd kis idõ múltán hozzáadjuk a fokhagymát, amit szintén megpirítunk. Ezt követõen felöntjük fél liter vízzel. Ízlés szerint fûszerezzük sóval, borssal, delikáttal és egy kis szerecsendióval. A felkockázott krumplit és a felvágott medvehagyma levelet beletesszük és puhára fõzzük. Forrás után a lángról levéve összeturmixoljuk hozzáadva az evõkanálnyi lisztet, a tejfölt és a fõzõtejszínt. Majd felöntjük még egy liter vízzel és újra felforraljuk, fõzzük még egy 15 percig.
Tálalás:
Reszelt trappista sajttal vagy ízlés szerint pirított kenyér kockával.