Szerecsendiós csirkemell zöldséges tésztával

2014-02-05

sponsored links

Keleti csirkemellSzokásos szerdai napom volt… Sok munka, kacifántos hazajutás, kevés idõ a bevásárlásra. A “spórolós” szupermarket esett a legközelebb, és meglepõdtem, hogy milyen jó a választék a Boráros téri üzletükben. Többféle ázsiai fûszerük is volt, a szójaszósz kínálat pedig vetekszik több keleti fûszerboltéval a városban. Egyszóval nagy meglepetésre minden hozzávalót sikerült gyorsan beszereznem. Nagy örömömben még a vacsorát is kihagytam és egy pohár sör társaságában nekiláttam a fõzéshez. A következõ sorokban megtudhatjátok, Apátok hogyan készít keleti jellegû ételt egyszerû hozzávalókból.

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell filé
  • 100 g csiperke gomba
  • 4 evõkanál szójaszósz
  • 1 db vörös kaliforniai paprika
  • 1 db étkezési paprika
  • 1 fej lila hagyma
  • 250 g spagetti tészta
  • 2 kiskanál õrölt szerecsendió
  • só és bors
  • 2 evõkanál napraforgó olaj

A keleti konyhában mindennek az alapja a megfelelõ felkészülés. A zöldségek és a hús elõkészítésére több idõm ment rá, mint magára a sütésre. Azonban legelõször a tésztát tettem fel fõni, egy pici sóval és egy kanál napraforgó olajjal, hogy ne ragadjon össze. Eközben felaprítottam a zöldségeket és a gombát, viszonylag vékony szeletekre. A csirkemellel is ugyan ezt tettem, azután megszórtam a szerecsendióval, megsóztam és borsoztam, majd egy tálban összeforgattam, hogy jobban átjárják a fûszerek.

Elõkészület

Ezután hozzáfogtam a hús sütéséhez, egy kanál napraforgó olaj társaságában. Addig pirítottam a csirkemellet, amíg aranysárga nem lett a külseje. Majd félretettem egy tálba, és lefedtem alufóliával. Közben a tészta is elkészült és lekapcsoltam alatta a tûzhelyet. Aztán alárobbantottam a serpenyõnek, magas hõmérsékleten beletettem a paprikát, valamint a gombát és a hagymát, és meglocsoltam 4 evõkanál szójaszósszal. Picit pirítottam aztán közepes hõmérsékleten pároltam, amíg össze nem esett. Ezután hozzáadtam a megszûrt tésztát és megpirítottam a zöldségekkel együtt, kb. 10 perc alatt.

Tálaláskor ráhelyeztem a húst és jó ízzel elfogyasztottam belõle egy tállal, a többit pedig eltettem holnapra. A szerecsendió friss ízt kölcsönöz a húsnak, a szójaszósz pedig igazán pikánssá teszi a zöldségeket és a tésztát. Jó étvágyat kívánok! Apa



Folytats a blogon ... apafoz.com/2014/02/05/szerecsendios-c...

sponsored links

Keres?s