Szerb gyuvecs
sponsored links
Nem jellemzõ a konyhámra a külhoni ételek túltengése, mert a magyar konyha híve vagyok és ha készítek is külhoni ételeket, akkor azok csak olyanok lehetnek amelyek ízei, alapanyagai közel állnak vagy megegyeznek az én ízvilágommal. A gyuvecs ezek között van. A hozzávalói megtalálhatók sok magyar ételben is, de én még tettem bele vöröshagymát, fokhagymát, borsot, és apró kockára vágott és pörcösre sült füstölt szalonnát is. Így már nem teljesen olyan mint a szerbek által készített, de mi így szeretjük.
Hozzávalók: 4 fõre
70-80 dkg szûzpecsenye, 5 dkg zsír (lehet libazsír is vagy 1/2 dl olaj), 1 nem túl erõs hegyespaprika, 1 zöldpaprika, 25-30 dkg paradicsom, 10 dkg rizs, (félig párolt), 40 dkg burgonya, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, õrölt ...