Szeptember elsõ napjára

2011-09-01

sponsored links

A változás most minden szinten jelen van az életünkben. Nemcsak a Cégnél csináljuk mostantól máshogy, de itthon is léptünk egy nagyot, mertünk (és valahol kénytelenek is voltunk) változtatni. Ma reggel, ahogy a kicsi Kékszemûm évnyitóján álltam, bevallom többször is könnybe lábadt a szemem – tudom, hogy érzelgõs, meg minden, de bevállalom ezt is :-)

Az egyik ilyen pillanat az volt, mikor az alábbi mese hangzott el az igazgató elõadásában. Úgy érzem, ez a domb, ahol most vagyunk,  AZ a domb, ahová vetnünk kell a búzát.

Lázár Ervin: A molnár fia zsák búzája

A faluvégen laktak a molnárék, a patak mellett, takaros kis házacskában. Igaz, a kéménybõl hiányzott egy darab, meg a tetõn is tátongott egy-két jókora lyuk, de azért takaros ház volt, hiszen rezgõ nyárfa állt az udvarában, rozmaring nõtt a csonka kéményen, a tetõn meg egész esztendõben úgy zöldellt a moha, hogy mindenki megbámulta, aki arra járt.

Ezért volt takaros a szegény molnár háza. De a fia volt mégis a legtakarosabb. Hetedhét országon nem találhattak nála különb legényt. Erõs is volt, okos is, bátorságért sem ment a szomszédba, s ha dolgozni kellett, akkor is ember volt a talpán. S mint afféle legény, szerette a nótát, a jó bort meg a táncot. Talán kicsit jobban is szerette, mint kellett volna. Nem nagyon sokkal, de azért icipicivel mégis.

Mikor aztán huszonegy esztendõs lett, odaállt eléje az ...


Folytats a blogon ... www.sajtkukac.hu/?p=4864

sponsored links

Keres?s