Szepsy Pince
sponsored links
Szepsy Istv?n
A 2022 Golden Vines Awards gy?ztesei;
Eur?pa legjobb bortermel?je d?jat ?s a Hall of Fame Award d?jat is Szepsy Istv?n ?rdemelte ki!
Eur?pa legjobb bortermel?je d?jat ?s a Hall of Fame Award d?jat is Szepsy Istv?n ?rdemelte ki!
A World Wine Symposiumon 2013 -ben adt?k
?t a borvil?g "Nobel" d?j?t. Ez a d?j: ?A Bor Ura? (Les Seigneur du
Vin). Ezzel a d?jjal nem egy adott ?v legjobb teljes?tm?ny?t, hanem ? mint a Nobel d?j eset?ben- egy nagy ?letm?vet ismertek el.
"Csal?dunk az 1500-as ?vekt?l termel Tokajban borokat, amikor az asz?bor
k?sz?t?se is elindult, ?gy a csal?d ?s a bor t?rt?nelme, ?lete
elv?laszthatatlan egym?st?l. A mai gener?ci?k b?szk?k el?djeik
teljes?tm?nyeire, melyek ?ket is ?szt?nzik, hogy m?lt?v? v?ljanak a
feladathoz. C?lunk a lehet? legjobb min?s?g? sz?l? megtermel?se a
d?l?kben, kompromisszumok n?lk?l. Ez?rt is v?lasztottuk a magasan fekv?,
k?ves talaj?, meredek lejt?j? d?l?ket, id?s sz?l?t?k?kkel ? az ?tlag
?letkor: 40 ?v feletti. Szelekt?ljuk a kis-, laza f?rt? Furmintot f?leg a
m?di ter?leteken, ugyanakkor a term?hely megismer?s v?gya tov?bbi
ter?letek felfedez?s?re is ?szt?n?z Bodrogkereszt?r, Tarcal, Mez?zombor,
R?tka ?s T?llya k?zs?gekben is.
A Birtok: A Szepsy pinc?szet jelenleg 52 hekt?r megm?velt sz?l?ter?lettel rendelkezik 6
A Term?k: Ennyi sz?l?ter?letr?l ?vente ?tlagosan 38000 palack sz?razbor, 7000 palack asz? ?s 12000 szamorodni t?pus? bor k?sz?l.
A Talaj: A d?l?k talaja f?k?nt zeolitban, kvarcban ?s agyag?sv?nyokban gazdag, m?llott vulk?ni riolittufa, amely h?forr?sokban ?t?sv?nyosodott, m?g por?zusabb? v?lt, a gy?kerek nagyon m?lyre tudnak benne lehatolni a lesziv?rg? csapad?k vizet k?vetve.
A Kl?ma: A kl?m?ra jellemz? a forr? ny?r, hossz? ?sz, h?v?s t?l, az ?tlagos ?ves csapad?kmennyis?g pedig 550mm.
telep?l?s 22 d?l?j?ben, M?d k?zponttal.A Term?k: Ennyi sz?l?ter?letr?l ?vente ?tlagosan 38000 palack sz?razbor, 7000 palack asz? ?s 12000 szamorodni t?pus? bor k?sz?l.
A Talaj: A d?l?k talaja f?k?nt zeolitban, kvarcban ?s agyag?sv?nyokban gazdag, m?llott vulk?ni riolittufa, amely h?forr?sokban ?t?sv?nyosodott, m?g por?zusabb? v?lt, a gy?kerek nagyon m?lyre tudnak benne lehatolni a lesziv?rg? csapad?k vizet k?vetve.
A Kl?ma: A kl?m?ra jellemz? a forr? ny?r, hossz? ?sz, h?v?s t?l, az ?tlagos ?ves csapad?kmennyis?g pedig 550mm.
A sz?l?szeti ?s bor?szati elj?r?s minden sz?raz borunk eset?ben
ugyanaz. A munk?k sor?n minden t?ke a saj?t ig?nyeinek megfelel?
elb?n?sban r?szes?l, f?gg?en korukt?l, t?pusukt?l ?s elhelyezked?s?kt?l.
A term?skorl?toz?s azonban minden esetben szigor?, maximum 0,4kg/m2.
A
d?l?szelekt?lt t?telek az?rt sz?lethetnek, mert mindenk?ppen szeretn?nk
megmutatni egy-egy parcella vagy ter?let ?ltalunk k?l?nlegesnek,
egyedinek v?lt karakter?t."
forr?s: http://www.szepsy.hu/
A Szepsy Pince csak ritk?n v?llal el borvacsor?t ?s a Solier Caf?t az a megtiszteltet?s ?rte, hogy a kevesek k?z? tartozhat!
Ha ?n szereti a finom borokat ?s ?teleket, ?s megszeretne ismerni egy els? oszt?ly? pinc?szetet ?s a borvid?k legjobb borait, akkor ezt nem hagyhatja ki!
Ha ?n szereti a finom borokat ?s ?teleket, ?s megszeretne ismerni egy els? oszt?ly? pinc?szetet ?s a borvid?k legjobb borait, akkor ezt nem hagyhatja ki!
Egy igazi gy?ngyszemet mutatunk be ?nnek!!!
A Tokaji borvid?k lank?in folytatjuk borbarangol?sunkat.
A borvid?k ?s azt hiszem t?lz?s n?lk?l ?ll?thatjuk, hogy az orsz?g pinc?szetei k?z?l a legkiv?l?bb a Szepsy Pinc?szet ?s borai!
A birtok k?pviselet?ben, Szepsy Gabriella szem?lyesen mutatja be a borvid?ket, a pinc?t ?s kiv?l? borait, amelyek mell? Pastry Chef?nk,Szolj?r Csaba kompon?l ?nyenc men?sort.
A borvid?k ?s azt hiszem t?lz?s n?lk?l ?ll?thatjuk, hogy az orsz?g pinc?szetei k?z?l a legkiv?l?bb a Szepsy Pinc?szet ?s borai!
A birtok k?pviselet?ben, Szepsy Gabriella szem?lyesen mutatja be a borvid?ket, a pinc?t ?s kiv?l? borait, amelyek mell? Pastry Chef?nk,Szolj?r Csaba kompon?l ?nyenc men?sort.
2023. m?jus 26. p?ntek 18:00
Szepsy borvacsora
Szepsy Birtok Furmint 2021
Citrusos bri?s, medvehagym?s vaj, citromos s?
Szepsy Betsek Furmint 2020
?ce?n - Lazac, Tintahal, alga, kavi?r, citrusok
Szepsy Hasznos Furmint 2020
Farm - Kecsketej, Sp?rga, turbolya, parmez?n, z?lds?gek
Szepsy ?r?gya Furmint 2020
Erd?- ?zm?j, szarvasgomba, ?tcsoki, erdei gy?m?lcs?k
Szepsy M?d Furmint - k?s?i sz?ret 2021
Gy?m?lcs - Eper, rebarabara, mandula, meggy
Szepsy Szamorodni 2017
Csokol?d? - Petit fours
Citrusos bri?s, medvehagym?s vaj, citromos s?
Szepsy Betsek Furmint 2020
?ce?n - Lazac, Tintahal, alga, kavi?r, citrusok
Szepsy Hasznos Furmint 2020
Farm - Kecsketej, Sp?rga, turbolya, parmez?n, z?lds?gek
Szepsy ?r?gya Furmint 2020
Erd?- ?zm?j, szarvasgomba, ?tcsoki, erdei gy?m?lcs?k
Szepsy M?d Furmint - k?s?i sz?ret 2021
Gy?m?lcs - Eper, rebarabara, mandula, meggy
Szepsy Szamorodni 2017
Csokol?d? - Petit fours
Szeretettel v?rjuk!
Szolj?r Csaba Pastry Chef ?s a Solier Cafe csapata
BIZTOS?TSA HELY?T ASZTALFOGLAL?SSAL!
06-20-396-55-12
06-20-396-55-12
A borvacsora ?ra: 28.900,- Ft