Szepsy IstvĂĄn
sponsored links
A World Wine Symposiumon mĂĄsod Ăzben adtĂĄk ĂĄt a borvilĂĄg "Nobel" dĂjĂĄt. Ez a dĂj: ?A Bor Ura? (Les Seigneur du Vin). Ezzel a dĂjjal nem egy adott Ă©v legjobb teljesĂtmĂ©nyĂ©t, hanem ? mint a Nobel dĂj esetĂ©ben- egy nagy Ă©letmĂ»vet ismertek el.
Ezt az elismerést 2013- ban Szepsy Istvån kapta!
GRATULĂLUNK!
"CsalĂĄdunk az 1500-as Ă©vektĂ”l termel Tokajban borokat, amikor az aszĂșbor kĂ©szĂtĂ©se is elindult, Ăgy a csalĂĄd Ă©s a bor törtĂ©nelme, Ă©lete elvĂĄlaszthatatlan egymĂĄstĂłl. A mai generĂĄciĂłk bĂŒszkĂ©k elĂ”djeik teljesĂtmĂ©nyeire, melyek Ă”ket is ösztönzik, hogy mĂ©ltĂłvĂĄ vĂĄljanak a feladathoz. CĂ©lunk a lehetĂ” legjobb minĂ”sĂ©gĂ» szĂ”lĂ” megtermelĂ©se a dĂ»lĂ”kben, kompromisszumok nĂ©lkĂŒl. EzĂ©rt is vĂĄlasztottuk a magasan fekvĂ”, köves talajĂș, meredek lejtĂ”jĂ» dĂ»lĂ”ket, idĂ”s szĂ”lĂ”tĂ”kĂ©kkel ? az ĂĄtlag Ă©letkor: 40 Ă©v feletti. SzelektĂĄljuk a kis-, laza fĂŒrtĂ» Furmintot fĂ”leg a mĂĄdi terĂŒleteken, ugyanakkor a termĂ”hely megismerĂ©s vĂĄgya tovĂĄbbi terĂŒletek felfedezĂ©sĂ©re is ösztönöz BodrogkeresztĂșr, Tarcal, MezĂ”zombor, RĂĄtka Ă©s TĂĄllya közsĂ©gekben is.
A Birtok: A Szepsy pincĂ©szet jelenleg 52 hektĂĄr megmĂ»velt szĂ”lĂ”terĂŒlettel rendelkezik 6
A TermĂ©k: Ennyi szĂ”lĂ”terĂŒletrĂ”l Ă©vente ĂĄtlagosan 38000 palack szĂĄrazbor, 7000 palack aszĂș Ă©s 12000 szamorodni tĂpusĂș bor kĂ©szĂŒl.
A Talaj: A dûlÔk talaja fÔként zeolitban, kvarcban és agyagåsvånyokban gazdag, mållott vulkåni riolittufa, amely hÔforråsokban åtåsvånyosodott, még porózusabbå vålt, a gyökerek nagyon mélyre tudnak benne lehatolni a leszivårgó csapadék vizet követve.
A KlĂma: A klĂmĂĄra jellemzĂ” a forrĂł nyĂĄr, hosszĂș Ă”sz, hĂ»vös tĂ©l, az ĂĄtlagos Ă©ves csapadĂ©kmennyisĂ©g pedig 550mm.
telepĂŒlĂ©s 22 dĂ»lĂ”jĂ©ben, MĂĄd központtal.A TermĂ©k: Ennyi szĂ”lĂ”terĂŒletrĂ”l Ă©vente ĂĄtlagosan 38000 palack szĂĄrazbor, 7000 palack aszĂș Ă©s 12000 szamorodni tĂpusĂș bor kĂ©szĂŒl.
A Talaj: A dûlÔk talaja fÔként zeolitban, kvarcban és agyagåsvånyokban gazdag, mållott vulkåni riolittufa, amely hÔforråsokban åtåsvånyosodott, még porózusabbå vålt, a gyökerek nagyon mélyre tudnak benne lehatolni a leszivårgó csapadék vizet követve.
A KlĂma: A klĂmĂĄra jellemzĂ” a forrĂł nyĂĄr, hosszĂș Ă”sz, hĂ»vös tĂ©l, az ĂĄtlagos Ă©ves csapadĂ©kmennyisĂ©g pedig 550mm.
A szĂ”lĂ©szeti Ă©s borĂĄszati eljĂĄrĂĄs minden szĂĄraz borunk esetĂ©ben ugyanaz. A munkĂĄk sorĂĄn minden tĂ”ke a sajĂĄt igĂ©nyeinek megfelelĂ” elbĂĄnĂĄsban rĂ©szesĂŒl, fĂŒggĂ”en koruktĂłl, tĂpusuktĂłl Ă©s elhelyezkedĂ©sĂŒktĂ”l. A termĂ©skorlĂĄtozĂĄs azonban minden esetben szigorĂș, maximum 0,4kg/m2.
A dĂ»lĂ”szelektĂĄlt tĂ©telek azĂ©rt szĂŒlethetnek, mert mindenkĂ©ppen szeretnĂ©nk megmutatni egy-egy parcella vagy terĂŒlet ĂĄltalunk kĂŒlönlegesnek, egyedinek vĂ©lt karakterĂ©t."
forrĂĄs: http://www.szepsy.hu/
Szepsy Istvån csak ritkån vållal el borvacsoråt és a Solier Cafét az a megtiszteltetés érte, hogy a kevesek közé tartozhat!
Ha Ăn szereti a finom borokat Ă©s Ă©teleket, Ă©s megszeretne ismerni egy elsĂ” osztĂĄlyĂș pincĂ©szetet Ă©s a borvidĂ©k legjobb borait, akkor ezt nem hagyhatja ki!
Ha Ăn szereti a finom borokat Ă©s Ă©teleket, Ă©s megszeretne ismerni egy elsĂ” osztĂĄlyĂș pincĂ©szetet Ă©s a borvidĂ©k legjobb borait, akkor ezt nem hagyhatja ki!
Egy igazi gyöngyszemet mutatunk be Ănnek!!!
A Tokaji borvidék lankåin folytatjuk borbarangolåsunkat.
A borvidĂ©k Ă©s azt hiszem tĂșlzĂĄs nĂ©lkĂŒl ĂĄllĂthatjuk, hogy az orszĂĄg pincĂ©szetei közĂŒl a legkivĂĄlĂłbb a Szepsy PincĂ©szet Ă©s borai!
A birtok tulajdonos-borĂĄsza, Szepsy IstvĂĄn szemĂ©lyesen mutatja be a borvidĂ©ket, a pincĂ©t Ă©s kivĂĄlĂł borait, amelyek mellĂ© ChefĂŒnk,Fodor SĂĄndor komponĂĄl Ănyenc menĂŒsort.
A borvidĂ©k Ă©s azt hiszem tĂșlzĂĄs nĂ©lkĂŒl ĂĄllĂthatjuk, hogy az orszĂĄg pincĂ©szetei közĂŒl a legkivĂĄlĂłbb a Szepsy PincĂ©szet Ă©s borai!
A birtok tulajdonos-borĂĄsza, Szepsy IstvĂĄn szemĂ©lyesen mutatja be a borvidĂ©ket, a pincĂ©t Ă©s kivĂĄlĂł borait, amelyek mellĂ© ChefĂŒnk,Fodor SĂĄndor komponĂĄl Ănyenc menĂŒsort.
JĂșnius 17. kedd 19:00
Szepsy IstvĂĄn borvacsora
Istenhozottpohår: Nyulåszó Cuvée 2011.
ĂrĂĄgya Furmint 2011.
Birtok Furmint 2012.
KirĂĄlydĂŒlĂ” HĂĄrslevelĂ» 2010
Szent TamĂĄs Furmint 2006
Szamorodni 2009.
AszĂș 2006.
ĂrĂĄgya Furmint 2011.
Birtok Furmint 2012.
KirĂĄlydĂŒlĂ” HĂĄrslevelĂ» 2010
Szent TamĂĄs Furmint 2006
Szamorodni 2009.
AszĂș 2006.
Szeretettel vĂĄrjuk!
SzoljĂĄr Csaba ĂŒzletvezetĂ”, Fodor SĂĄndor Chef Ă©s a Solier Cafe csapata
BIZTOSĂTSA HELYĂT ASZTALFOGLALĂSSAL!
06-20-396-55-12
06-20-396-55-12
A borvacsora ĂĄra: 10.900,- Ft