Szepsy IstvĂĄn

2014-05-24

sponsored links

Szepsy IstvĂĄn - A Borok Ura!


A World Wine Symposiumon mĂĄsod Ă­zben adtĂĄk ĂĄt a borvilĂĄg "Nobel" dĂ­jĂĄt.  Ez a dĂ­j: ?A Bor Ura? (Les Seigneur du Vin). Ezzel a dĂ­jjal nem egy adott Ă©v legjobb teljesĂ­tmĂ©nyĂ©t, hanem ? mint a Nobel dĂ­j esetĂ©ben- egy nagy Ă©letmĂ»vet ismertek el.

Ezt az elismerést 2013- ban Szepsy Istvån kapta!
GRATULÁLUNK!


"CsalĂĄdunk az 1500-as Ă©vektĂ”l termel Tokajban borokat, amikor az aszĂșbor kĂ©szĂ­tĂ©se is elindult, Ă­gy a csalĂĄd Ă©s a bor törtĂ©nelme, Ă©lete elvĂĄlaszthatatlan egymĂĄstĂłl. A mai generĂĄciĂłk bĂŒszkĂ©k elĂ”djeik teljesĂ­tmĂ©nyeire, melyek Ă”ket is ösztönzik, hogy mĂ©ltĂłvĂĄ vĂĄljanak a feladathoz. CĂ©lunk a lehetĂ” legjobb minĂ”sĂ©gĂ» szĂ”lĂ” megtermelĂ©se a dĂ»lĂ”kben, kompromisszumok nĂ©lkĂŒl. EzĂ©rt is vĂĄlasztottuk a magasan fekvĂ”, köves talajĂș, meredek lejtĂ”jĂ» dĂ»lĂ”ket, idĂ”s szĂ”lĂ”tĂ”kĂ©kkel ? az ĂĄtlag Ă©letkor: 40 Ă©v feletti. SzelektĂĄljuk a kis-, laza fĂŒrtĂ» Furmintot fĂ”leg a mĂĄdi terĂŒleteken, ugyanakkor a termĂ”hely megismerĂ©s vĂĄgya tovĂĄbbi terĂŒletek felfedezĂ©sĂ©re is ösztönöz BodrogkeresztĂșr, Tarcal, MezĂ”zombor, RĂĄtka Ă©s TĂĄllya közsĂ©gekben is.

A Birtok: A Szepsy pincĂ©szet jelenleg 52 hektĂĄr megmĂ»velt szĂ”lĂ”terĂŒlettel rendelkezik 6
A TermĂ©k: Ennyi szĂ”lĂ”terĂŒletrĂ”l Ă©vente ĂĄtlagosan 38000 palack szĂĄrazbor, 7000 palack aszĂș Ă©s 12000 szamorodni tĂ­pusĂș bor kĂ©szĂŒl.
A Talaj: A dûlÔk talaja fÔként zeolitban, kvarcban és agyagåsvånyokban gazdag, mållott vulkåni riolittufa, amely hÔforråsokban åtåsvånyosodott, még porózusabbå vålt, a gyökerek nagyon mélyre tudnak benne lehatolni a leszivårgó csapadék vizet követve.
A KlĂ­ma: A klĂ­mĂĄra jellemzĂ” a forrĂł nyĂĄr, hosszĂș Ă”sz, hĂ»vös tĂ©l, az ĂĄtlagos Ă©ves csapadĂ©kmennyisĂ©g pedig 550mm.
telepĂŒlĂ©s 22 dĂ»lĂ”jĂ©ben, MĂĄd központtal.

A szĂ”lĂ©szeti Ă©s borĂĄszati eljĂĄrĂĄs minden szĂĄraz borunk esetĂ©ben ugyanaz. A munkĂĄk sorĂĄn minden tĂ”ke a sajĂĄt igĂ©nyeinek megfelelĂ” elbĂĄnĂĄsban rĂ©szesĂŒl, fĂŒggĂ”en koruktĂłl, tĂ­pusuktĂłl Ă©s elhelyezkedĂ©sĂŒktĂ”l. A termĂ©skorlĂĄtozĂĄs azonban minden esetben szigorĂș, maximum 0,4kg/m2.
A dĂ»lĂ”szelektĂĄlt tĂ©telek azĂ©rt szĂŒlethetnek, mert mindenkĂ©ppen szeretnĂ©nk megmutatni egy-egy parcella vagy terĂŒlet ĂĄltalunk kĂŒlönlegesnek, egyedinek vĂ©lt karakterĂ©t." 
forrĂĄs: http://www.szepsy.hu/

JĂșniusban a Tokaji borvidĂ©kre, MĂĄdra lĂĄtogatunk Ă©s az orszĂĄg legjobb borĂĄszĂĄt Szepsy IstvĂĄnt köszönthetjĂŒk GödöllĂ”n, a Solierben!


Szepsy Istvån csak ritkån vållal el borvacsoråt és a Solier Cafét az a megtiszteltetés érte, hogy a kevesek közé tartozhat!

Ha Ön szereti a finom borokat Ă©s Ă©teleket, Ă©s megszeretne ismerni egy elsĂ” osztĂĄlyĂș pincĂ©szetet Ă©s a borvidĂ©k legjobb borait, akkor ezt nem hagyhatja ki!
Egy igazi gyöngyszemet mutatunk be Önnek!!!

A Tokaji borvidék lankåin folytatjuk borbarangolåsunkat.
A borvidĂ©k Ă©s azt hiszem tĂșlzĂĄs nĂ©lkĂŒl ĂĄllĂ­thatjuk, hogy az orszĂĄg pincĂ©szetei közĂŒl a legkivĂĄlĂłbb a Szepsy PincĂ©szet Ă©s borai!
A birtok tulajdonos-borĂĄsza, Szepsy IstvĂĄn szemĂ©lyesen mutatja be a borvidĂ©ket, a pincĂ©t Ă©s kivĂĄlĂł  borait, amelyek mellĂ© ChefĂŒnk,Fodor SĂĄndor komponĂĄl Ă­nyenc menĂŒsort.
JĂșnius 17. kedd 19:00
Szepsy IstvĂĄn borvacsora


Istenhozottpohår: Nyulåszó Cuvée 2011.

Úrágya Furmint 2011.

Birtok Furmint 2012.

KirĂĄlydĂŒlĂ” HĂĄrslevelĂ» 2010

Szent TamĂĄs Furmint 2006

Szamorodni 2009.

AszĂș 2006.

Szeretettel vĂĄrjuk!
SzoljĂĄr Csaba ĂŒzletvezetĂ”, Fodor SĂĄndor Chef  Ă©s a Solier Cafe csapata

 BIZTOSÍTSA HELYÉT ASZTALFOGLALÁSSAL!
06-20-396-55-12

A borvacsora ĂĄra: 10.900,- Ft

http://solier.website-pages.eu/page.php?pa=c4d98e51-9414-73f2-0a1d-5176a6f20b3f&sr=IxN3Em







Folytatás a blogon ... solierwinefood.blogspot.com/2014/05/s...

sponsored links

Keres?s