Szentgyörgyi palacsinta a tál két végérõl
sponsored links
Gondolom sokan ismerik ezt a klasszikus receptet - nekem újdonság volt, otthon nem készítettünk ilyet. Viszont mivel nagyon szeretjük a palacsintát és megnéztem a hozzávalókat, úgy döntöttem, ez rossz semmiképp nem lehet és egy próbát megér. Utólag már azt mondom, de meg ám, felkerül a kedvencek közé! Igazi finomság! (Bár hozzáteszem, hogy a cukormennyiségeket szemlélve könnyûnek és diétásnak egyáltalán nem mondható.)
A hagyományos diós verzióhoz annyi furmány adódik most nálam, hogy a palacsinták egy részét diókrémmel, másik részét pedig túrókrémmel töltöttem. Nem rontott a recepten egy cseppet sem! :-)
Hozzávalók egy tisztességes adaghoz:
- dupla adag a szuper palacsintából (kb. 20 darab) - a linken található receptben másfél adag van, tehát nem ennek a duplája, hanem az alap adagnak. Fél liter tej, 4 tojás, stb.
A diós töltelékhez:
- 15 dkg dióbél
- 2 dl tej
- 4-5 ek kristálycukor (de inkább ízlés szerint) ...