Szentesti vacsora 2012
sponsored links
A Szentestét szûk családi körben ünnepeltük az idén. Nem csináltam nagy felhajtást. Sõt, az évek, vagy évtizedek óta megszokott halászlé sem készült az idén. Az utóbbi 2-3 évben ugyanis bablevest is készítettem a halászlé mellett Szentestére, és úgy vettem észre mindenki nagyobb lelkesedéssel fogadta, mint a halászlét. Mi év közben olyan sokszor eszünk halászlevet, talán karácsonykor azért nem hiányzik annyira, mint annak, aki egy évben csak egyszer, karácsonykor. Az igazi persze a húsmentes bableves lenne, de nálunk kell bele mindig valami húsféle, hogy ízesebb legyen. Az idén sonkával és kolbásszal fõztem, de annyit változtattam rajta, hogy nem rántottam be, csak a végén, amikor elkészült, szép piros fûszerpaprikát forraltam bele. Jól összerotyogtattam és kész is volt.
A másik leves gombaleves volt. Én annyira szeretem a gombát, mint a fiúk a sonkás kolbászos bablevest, hát vettem egy fél kiló gombát, és a felébõl levest fõztem a másik felébõl pedig egy isteni tejszínes gombamártást a natúr sült hal mellé. Mindkettõ nagyon finom volt.
A natúr sült hal igazából lisztben megforgatott forró olajban kisütött süllõ és harcsafilé volt, a tejszínes ...