Szent Lúcia szeme
sponsored links
A NoSalty felkért, hogy aug. 20. alkalmából készítsek valamilyen péksüteményt vagy kenyeret. Mivel nehezen tudtam dönteni, ezért egy olyan tésztát állítottam össze, amibõl akár kenyeret, akár péksüteményt is készíthetünk. Ha két darabba osztjuk a tésztát és úgy formázzuk, akkor kenyér lesz, ha nyolc darabba vágjuk, mint én, akkor pedig remek péksüteményeket kapunk.
A szezámmagos Scali kenyér hosszú ideje az egyik kedvencem, ezért most egy másik olasz remekmûvet, egy szicíliai kenyérféleséget készítettem, amit ugyancsak a szezámmagok tesznek ellenállhatatlanná, a gyönyörû, Szent Lúcia szeme elnevezésrõl már nem is beszélve. A tészta nem az eredeti, az ugyanis három napon át készül, én egy gyorsabb változatot állítottam össze. Tulajdonképpen csak a formája, a külleme utal az olasz õsére.
Hozzávaló:
- 50 dkg liszt
- 2 tk. só
- 3 ek. olaj
- 1 ek. tejpor
- 1 tojás sárgája ...