Szent György-saláta
sponsored links
Rendhagyó névválasztás, formabontó tálalás, de a hangzatos név és a látszat ellenére a mi húsvéti sonkánk utolsó szeleteinek rejteke.
Pont ilyen szép példányt sikerült idén is szereznünk:
Ezt a gyönyörûséget meg kellett tisztelnünk egy szép búcsúval. A maradék, bocs, plusz egy sonkát ezerféleképp lehet hasznosítani, akár a hagyományos kalács-torma-tojás trió ölelésében. Mert bevallom, nekem így együtt ízlenek különösen.
A harmadik napon azért könnyítettünk kicsit a szokványos ételsoron, és a Cézár-saláta fricskájaként elkészítettük ezt a kis remek salátát. Nem utoljára, az biztos. Az egyik legjobb 10 perces ebédötlet evör.
Hozzávalók személyenként:
1 növendék jégsaláta
1 szelet sonka
1 fõtt tojás
1 szelet kalács pirítva
1 adag öntet
Öntet (2 adag):
0,5 dl semleges ízû olaj
1 tojás
1 gerezd fokhagyma
só
bors
1 tk torma
Az öntet alapanyagait botmixerrel elkeverem, félreteszem.
A salátát megmosom, alaposan leszárítom, és negyedbe vágva egy tányérra rakom.
A sonkát kockázom, 1-2 percig pirítom, majd mehet a salátára, csakúgy, mint a negyedelt fõtt tojás.
A kalácsszeletet megpirítom, apró kockákra vágom, mehet ez is a tányérra.
Végül a szósszal nyakon öntöm, és egy jó kis hûvös juhfark mellett elfalatozom. Ideális esetben a teraszon, ahol ilyen csodákat lehet felfedezni:
Fû helyett ez nõ :) |
Az öreg körtefa újra virágzik :) |
Szomszédolós orgona :) |