Szendvicskenyér kirándulásra
sponsored links
Hozzávalók 1 rúdhoz: 30 dkg liszt, 5 dkg vaj, 4 szelet gépsonka, 2 szál fûszeres kolbász, 2 dkg élesztõ, 1 kanál cukor, só, 2 tojás sárgája, kb. 15 szem olivabogyó, kb. 1,5 dl tej, 1 savanyú uborka, 2 szál újhagyma zöld része, mustár, pizzaszósz vagy sima ketchup, szezámmag.
Elkészítése:
A cukrot 1 dl langyos tejben elkavarjuk, hozzáadjuk az eldörzsölt élesztõt és felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, rászórunk 3 apró kockára vágott olívabogyót, majd hozzáadjuk a vékonyra vágott zöldhagymát is. Teáskanálnyi sót adunk hozzá, majd a felfutott élesztõvel, a vajjal és a tojás sárgájával lágyan dolgozható tésztát gyúrunk belõle. Akkor jó, ha már nem ragad a kezünkhöz. Ha szükséges, még adunk hozzá kevés langyos tejet. Letakarva, liszttel megszórt tálban, a tetejét is meglisztezve meleg helyen duplájára kelesztjük.
Közben az uborkát apró kockákra vágjuk. A kész tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, úgy, hogy a szélessége ...