Szendvicskenyér

2015-03-23

sponsored links


Nemrégiben úgy kifogytunk a kenyérbõl, hogy hirtelen mentõövként hatalmas szentségtörést követtünk el: bolti péksütit vettünk!!! :D És még mindig itt vagyunk, élünk. :D Az a bolti péktermék egyfajta zsemle lehetett, de a nevére sajnos nem emlékszem. Viszont olyan szép formája volt, hogy elhatároztam, valami hasonlót én is készítek itthon. Az eredménnyel annyira meg voltunk elégedve, hogy következõ alkalommal is ilyet sütöttem, csak egy csöppet módosítottam rajta, hogy még finomabb és még tetszetõsebb legyen. Egyébként a bolti változat nem volt ennyire szabályos, a két szemközti csúcsa ui. kissé meg volt nyújtva, és a tészta középen púpos volt; de nem is az volt a cél, hogy pont úgy nézzen ki.
Szerintem ez a péksüti jó választás lehet akkor, ha nincs sok idõnk bíbelõdni a jól ismert zsemleforma kialakításával, de kiránduláshoz is tökéletes, mert kevesebb helyet foglal.

Hozzávalók 9 darabhoz:

60 dkg kenyérliszt
2 dkg burgonyapehely
2 ek olívaolaj + 1 tk a kelesztéshez ...

Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2015/03/szend...

sponsored links

Keres?s