Szendvicskenyér 2 x 20 percben
sponsored links
Amennyire kedvelem az ír szódakenyerek egyszerûségét, karakteres ízét, olyannyira szeretem ennek a szendvicskennyérnek a laza, omlós állagát, amelyet süts utáni 2-3 napig is megõriz. Remekül használható pirítosnak, szendvicsnek egyaránt. Nem morzsálódik, mint a szódabikarbónás változata. A keletsztésére, meleg helyen (lehet fûtõtest, vagy tûzhely tetején) szánjunk 2 x 20 percet; közben kicsit gyúrjuk át, majd hosszúkás formában a pihantetés után süssük meg jó forróra elõmelegített sütõben 35-40 perc alatt kb. 180 fokon.
Szendvicskenyér
Hozzávalók: 450 g kenyér liszt (BL80), 30 g friss élesztõ, 3 kiskanál cukor, 2 kiskanál só, fél kiskanál ...